Kuljettaja havahtui kesken matkan kuorma-autosta sinkoileviin kipinöihin!

0
Purua kuljettanut raskas ajoneuvoyhdistelmä sai tukitoimia Vimpelin paloasemalta (jpnews.fi)

Tänään yöllä hieman kello puoli kahden jälkeen eteni täydessä purulastissa ollut raskas ajoneuvoyhdistelmä verkkaisesti liukkaalla ja raskaalla lumisohjoisella nollakelillä.

Matka taittui Vimpelintietä (kt 68) pitkin normaalisti kohti kuorman määränpäätä Keski-Suomessa siihen saakka, kunnes yksin matkassa ollut auton nuorempi mieskuljetta havaitsi kipinöiden sinkoilevan purulastissa olevasta veturistaan.

Lähes päivittäin samaa tuttua reittiä ajavan kuljettajan mielestä kaikki ei nyt ollut lainkaan niinkuin piti ja hän pysäytti kuorma-auton Mäkelänmäen teollisuusalueen liittymän kohdilla Alajärven Luoma-aholla. Hytistä hypättyään hän havaitsi liekkien lyövän uudehkon Scanian moottoritilasta, ohjaamohytin ja rungon välistä.

Yöllä sattuu ja tapahtuu…(jpnews.fi)

Ensitöikseen hän hälytti paikalle apuvoimia lähimmästä Vimpelin palokunnasta ja kiiruhti irrottamaan myös purulastissa olevan täysperävaunun irti ja kauemmaksi ”nupista”. Vimpelin palokunta saapui paikalle nopeasti, mutta yhtä nopeasti sammui palo itsekseen moottoritilan uumenissa. Samalla hiipui onnekkaasti ison tulipalon vaara.

Mystisen palon aiheuttajasta ei ollut vielä yöllä täyttä varmuutta. Kuljettajan mukaan auto oli valmistunut edellispäivänä huollosta, joten konetilakin olisi pitänyt olla puhdas. Kuorman lastauksien yhteydessä moottoritilaan joutunutta purua epäillään kuitenkin vahvemmin palon aiheuttajaksi.

Vimpelin palokunta puhdisti tovin moottoritilaa sekä hytin alustaa ja varmisti palon sammuneeksi. Kuljettajan ja kaappiyhdistelmän matkan jatkumisesta ”Luomalta” purukuorman päätepisteeseen ei ollut tietoa. Henkilövahingoilta myös vältyttiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI