70 nuorta sai kesätöitä Alavudella

0
Alavuden kaupungintalo

Alavuden kaupunki tuki nuorten kesätyöllistymistä myös koronakesänä

Alavuden kaupunki haluaa olla vahvasti mukana tukemassa nuorten työllistymistä ja ensikokemuksen hankkimista työelämästä.  Kesän 2020 aikana Alavuden kaupunki työllisti yhteensä n. 70 nuorta eri palvelualueilla olleisiin kesätyöpaikkoihin.

Kesätyöpaikkojen lisäksi kaupunki on perinteisesti tukenut kesätyöllistämistuen avulla kaikkia niitä yrityksiä ja yhteisöjä, jotka työllistävät alavutelaisia nuoria kesän aikana. Kuluneen kesän aikana kesätyöllistämistukea maksettiin n. 210 alavutelaisesta, 16-25 vuotiaasta nuoresta. Yhteensä kesätyöllistämistukea maksettiin noin 50 yritykselle ja yhteisölle. Kesätyöllistämistuen määrää nostettiin täksi vuodeksi ja se on suuruudeltaan 250 euroa per nuori.

Kesätyöpaikkojen ja kesätyöllistämistuen avulla kaupunki halusi edesauttaa mahdollisimman monen nuoren työllistymistä kesän aikana. ”Mahdollistamalla kesätyöpaikkoja ja korottamalla kesätyöllistämistuen määrää pystyimme yhdessä yritysten ja yhteisöjen kanssa turvaamaan nuorille työpaikkoja myös koronakesän aikana ”, toteaa kehitysjohtaja Terttu Liesmäki.

Kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa jälleen alkuvuodesta kuntarekry.fi – palvelussa. Yritysten ja yhteisöjen kesätyöllistämistuen hakuaika on toukokuusta lokakuun loppuun.


 

JÄTÄ KOMMENTTI