9-vuotias poika katosi virtaavaan Perhonjokeen Oksakoskella

0

Päivitetty 21.4.2011 klo 23.30

Hälytykset pojan putoamisesta jokeen tulivat Perhon, Kyyjärven, Vetelin ja Halsuan pelastusyksiköille noin puoli yhdeksän aikaan illalla.

Yhdeksän vuoden ikäinen poika putosi Perhonjoen ylittävän Oksakoskentien sillan kohdalta noin puolikilometriä alajuoksulle päin sijaitsevalta maatilakäytössä olevalta kaiteettomalta sillalta vuolaasti tulvavettä virtaavaan kapeahkoon jokiuomaan.  Pääsiäiseksi Perhoon sukulaisvierailulle tulleen helsinkiläispojan kyläpaikka sijaitsee myös lähellä putoamispaikkaa.

Pelastustoimessa mukana ollut Halsuan palopäällikkö kertoi, että pelastustoimen hälytys on purettu ja pojan etsinnät ovat siirtyneet poliisin johtoon.

Etsinnät lopetettiin tuloksettomina viranomaisten toimesta kiirastorstai-illalla noin kello yhdentoista aikaan. Pimeys haittasi liiaksi veneillä liikkumista ja tehokasta etsintää virtaavassa tulvajoessa. Vesistöetsinnät aloitetaan viranomaisten ja vaapaaehtoisten voimin uudelleen aamun valjetessa. Mukana on myös pintapelastajia ja sukeltajia.

Paikalla olleen silminnäkijän mukaan poika vajosi veden alle jonkin matkan päässä putoamispaikastaan, jonka jälkeen hänestä ei ole havaintoja.

Perhon naapurikunnassa Halsualla tulvivan pikkujoen virta vei ja hukutti alkuviikosta kolmivuotiaan lapsen. Perhon Oksakosken putoamispaikka sijaitsee vajaan 30 kilometrin päässä Halsuan pikkupojan putoamispaikasta.

Päivitetty 22.4.2011 klo 4.30

Perhossa veden varaan ja virran vietäväksi joutuneen 9-vuotiaan pojan etsinnät aloitetiin uudelleen puoli viiden aikaan pitkäperjantaiaamuna.

Poliisi johtaa etsintöjä ja heidän apunaan on pelastulaitoksen henkilökuntaa ja vapaaehtoisten pelastajien ryhmä.

Päivitetty 22.4.2011 klo 14.00

Sillalta veden varaan joutunut pikkupoika löytyi noin puolenkilometrin päästä alajuoksulta, joen mutkan jälkeen rannalta, hukkuneena.

Katso kuvia jutussamme toisaalla!
Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI