900 000 EURON ”JOULULAHJA” ALAJÄRVELLE! – Koskenvarrentie saa kevyenliikenteen väylän

1
Kansanedustaja Reijo Hongisto

Eduskunta lisäsi valtion ensivuoden talousarvioesitykseen useita paikallisia tienparannushankkeita ja jakoi avustuksia usealle kolmannen sektorin toimijalle.
Vimpeliin saatiin vuosi sitten 500 000 euroa ja nyt Alajärvelle lähes tuplat, iloitsee kansanedustaja Reijo Hongisto (Sin).

-Olen liikkunut paljon maakunnan teillä, mutta erityisesti kotopuolen tiet ovat tuttuja mutkineen ja kuoppineen. Tien kunto vaikuttaa oleellisesti liikenneturvallisuuteen. Hallitus on tiedostanut tämän ja lähtenyt lupaustensa mukaisesti lyhentämään teiden korjausvelkaa ja näin parantamaan myös liikenneturvallisuutta, iloitsee kansanedustaja Hongisto.

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille kauan kaivattu, turvallinen väylä Keskustan ja Koskenvarren välille sai toteuttamisrahan.

– Alajärven keskustan ja Koskenvarren kylän yhdistävällä tiellä on vilkas ajoneuvoliikenne. Pyöräilijät ja jalankulkijat yrittävät puikkelehtia muun liikenteen seassa ja kokemuksesta tiedän, että erityisesti pienille koululaisille matka Koskenvarren kylältä Paavolan ala-asteelle on vaarallinen, sanoo Hongisto.

 

Kansanedustaja Hongisto sai rahat valtiolta Koskenvarrentien turvallisen kevyenliikenteenväylän toteuttamiseen (arkistokuva)

Ensi vuoden talousarvioon varataan esityksestäni ylimääräisenä rahana 600 000 euroa kevyen liikenteen väylän rakentamiseen välille Hirsikangas – Väärämäentie. Väylän valmistuttua on lasten ja myös varttuneempien turvallista liikkua Alajärven keskustan ja Koskenvarren välillä.

Hongistolla on syytä hymyyn, sillä myös hänen toinen aloitteensa sai rahoitusta. Alajärven Koskelan ja Koivumäen kylät yhdistävän Koivumäentien perusparannustöihin varataan 300 000 euroa ja rahaa riittänee Karstaperäntien ja Uusikyläntienkin pahimpien kohtien kunnostukseen.

Kelirikkokausi (kuvituskuva)

– Erityisesti kelirikkoaikoina Koivumäentie on ollut lähes liikennekelvottomassa kunnossa. Pahimpina aikoina autoja on juuttunut keskelle tietä ja on tarvittu traktoreita hinaamaan autot saviliejusta irti. Kun alueella on suuria maatalousyhtymiä, pitää teiden olla myös kelirikkoaikoina liikennöitävässä kunnossa, jotta maitoautoilla pääsee esteettä tiloille. Toki myös muilla ajoneuvoilla pitää olla aina esteetön pääsy alueen talouksiin, kertoo Hongisto.

Tallenna

Tallenna

1 KOMMENTTI

  1. Joitakin mielipidekirjoituksia ei ole jostain syystä tullut toimitukseen saakka, joten emme ole voineet niitä myöskään julkaista ! Mm nimimerkin ”Tienkäyttäjä” kirjoitus Alajärvelle saaduista tierahoista.
    TÄRKEÄÄ !! huolehtikaa, että kommentointiosiossamme vaadittava postiosoitteenne on TOIMIVA ja KUNNOSSA ( tämä sen vuoksi, että voimme mm. juuri tällaisissa em. epäselvyyksiissä olla yhteydessä suoraan kirjoituksen lähettäjään, muuhun tarkoitukseen sitä ei käytetä!)
    Kirjoitteluun ja kommentointeihin pätevät yleiseksi muodostuneet käytännöt ja säännöt.

    Olkaapa ahkeria kirjoittajia ja kertokaa suoraan asialliset, kulloiseenkin juttuun/uutiseen liittyvät, omat kommenttinne, kun siihen keran on luotu mahdollisuus !!?
    Ole myös ”uutiskuvaaja”…tekstein ja/tai kuvin….osallistu lehtemme tekoon vapaaehtoisena, nimellä tai nimimerkillä! Tilanne ja tapahtuma/uutiskuvia voit toimittaa toimitukseen os: toimitus@jpnews.fi tai suoraan viestiliitteinä puhelimista numeroomme 0400 269 496

JÄTÄ KOMMENTTI