Äänekosken Huutomäen kiertosaarekkeen toimimattomuus hämmentää!

0
Huutomäen "pisara" (Kuva: Jarmo Niskanen, Liikennevirasto)

Keski-Suomen ELY-keskuksessa hämmästellään, kun liikenne ei valtateiden 4 ja 13 risteyksessä Äänekoskella toimi käytännössä, niin kuin sen kuuluisi ”paperilla” toimia?

Valtateiden 4 ja 13 liittymä Äänekosken Huutomäessä on parannettu eritasoliittymäksi. Eritasoliittymän ramppien päihin toteutettiin niin sanotut pisarakiertoliittymät. Niiden tarkoituksena olisi parantaa rampeilta liittymisen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta estämällä muun muassa kylkikolarit ja vaikeuttamalla vahingossa väärään ajosuuntaan kääntymistä.

Pisaraliittymien kiertosaarekkeet tehtiin yliajettaviksi suurten erikoiskuljetusten vaatimusten vuoksi. Nyt on kuitenkin ilmennyt, että kiertosaarekkeiden läpi oikaisevat myös muut ajoneuvot kuin erikoiskuljetukset. Tämä lisää liittymässä onnettomuusriskiä!

– Ratkaisu toimii muualla Suomessa hyvin. Emme vielä tiedä Huutomäen poikkeuksellisen käyttäytymisen perimmäistä syytä, mutta asiaa tutkitaan, projektipäällikkö Kari Keski-Luopa Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Keski-Suomen ELY-keskus selvittää parhaillaan Liikenneviraston kanssa onko liittymäjärjestelyjä syytä ja ylipäätään mahdollista muuttaa ilmenneen ongelman vuoksi. Vastaavia liittymiä on käytössä muuallakin Suomessa!

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI