Ähtäri-Alavus-Alajärvi-Kuortane – PURRA ja LUUKKANEN EP:n KIERROKSELLA

0
Marko Vainionpää ja Liisa Heinämäki toivottivat kaupungin edustajina, Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran tervetulleeksi Alavudelle. Kuva: Pentti Hautala

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

-Tulevaisuuden vihjeeksi annan alavutelaisille, että tästä alkaen pitäisi tällaiset tilaisuudet järjestää laajemmalla kentällä. Näin siksi, ettei tule tällaista tungosta. Tämä ihmismäärä oikein yllättää minut, ylisti Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, avatessaan toritilaisuuden K-Supermarketin piha-alueella.

Purra oli yhdessä puoluesihteeri Arto Luukkasen kanssa ensikertaa EP:n kierroksella, aluevaalin innostamana. Lauantaiaamuna kierros aloitettiin Ähtäristä ja sieltä jatkettiin Alavudelle, Alajärvelle ja Kuortaneelle.

Arto Luukkanen sanaili räväkän rempseään tapaansa itsensä kuulijoiden suosikiksi. Vierellä myhäilee Yrjö Paukkunen. Kuva: Pentti Hautala.

Alavudella avauksen suoritti paikallisen PS:n puheenjohtaja Yrjö Paukkunen. Kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki lausui tervehdyssanat. Samalla hän esitteli Alavutta ja kukitti Riikan, yhdessä kaupunginhallituksen pj. Marko Vainionpään kanssa.

Arto Luukkanen sai lämpimän vastaanoton tutulta toimittajalta Tarja Riihimäeltä. Teologien tohtoriksi lukenut Arto on kastanut Tarjan siskontyttären lapsen.

Riikka Purra totesi puolueensa vastustaneen eduskunnassa aluevaaleja sekä sote uudistusta voimakkaasti. Silti halusimme lähteä vaalikierrokselle Suomen maakuntiin.

– Maakuntien ihmisten tapaaminen ja tavallisten suomalaisten kanssa jutteleminen sekä heitä kuunteleminen virkistää mukavasti eduskuntatyön ohessa.

-Valitettavasti minä olen tällainen ”pahanpäivänlintu”, tulevien vaalien ja sote-uudistuksen suhteen. Joudun toteamaan, että mikään ei muutu ja eikä tule paremmaksi. Ainostaan veronmaksajille uudistukset tulevat kalliiksi. Tämän tulevaisuus varmasti todistaa, kun hoitoon ei päästä nykyistä paremmin. Valtion velka lisääntyy. Samalla suomalaisten vero- ja muut maksujen taakat vain kasvavat.

-Hallituksen päätöksillä laitetaan julkisella sektorilla runsaasti rahaa kyllä toisarvoisiin kohteisiin. Tärkeimmät ja kiireisimmät asiat jäävät hoitamatta, murehti puheenjohtaja.

Purra paheksui myöskin sitä, kun nykyään laitetaan 1,3 miljardia euroa vuodessa kehitysapuun. Muut puolueet haluaisivat nyt nostaa tällaista tukea lähes 2 miljardiin!

-Maahanmuuttajien kotouttamiseen löytyy rahaa runsaasti.  Samalla oman maan kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista etsitään vähentämisen keinoja.

-Ilmastostoasioissa on menty myöskin yli ymmärryksen. Suomi haluaa olla maailman ykkönen, maksamalla myöskin toisten maiden sotkemisen. Seurauksena on polttoaineiden-, sähkön-, kaasun- ja ruuan hinnat kallistuvat jne.

-Meille perussuomalaisille riittäisi ilmastopolitiikassa pienempikin kunnianhimo. Kaikessa pitää säilyttää maltti ja ottaa huomioon vaikutukset suomalaisten elämisen kustannuksiin, muistutti Riikka Purra.

Teologian tohtoriksikin lukenut, virkavapaalla työstään Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksesta yliopistolehtorin työstä oleva puoluesihteeri Arto Luukkanen käytti myöskin puheenvuoron.

Alfa-television Dosentti-ohjelmasta, räväköistä mielipiteistään tutuksi tullut Luukkanen kertoi olevansa ensikerran tällä alueella.

-Heti tähän piha-alueelle ajettuamme, yllätti minut runsas yleisömäärä. Näin tapahtui, vaikka tiesinkin Etelä-Pohjanmaalla asuvat aktiivisiksi toimijoiksi, osallistujiksi ja yrittäjäksi.

– Tällaisia esimerkkikansalaisia Suomi nyt tarvitsen, kehaisi Arto.

Toritapahtuman kuulutuksesta ja juonnosta huolehti Yrjö Paukkunen. Ohjelmaan kuului myöskin grillimakkaroiden ja kahvin nautintaa. Aluevaalien ehdokkaiksi jo lupautuneet Petri Juurakko ja Marko Vainionpää myös esittäytyivät.


 

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI