Ähtäri muisti urheilijoita

0

Ähtärin kaupunki muistaa vuonna 2019 ansioituneita urheilijoita ja liikkujia

Ähtärin kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta on myöntänyt vuosittain liikuntatoimessa ansioituneille ähtäriläisille stipendejä ja tunnustuspalkintoja.

Ähtäriläisiltä liikuntaseuroilta pyydettiin helmi-maaliskuussa tietoa ansioituneista urheilijoista ja samalla seurojen ehdotukset vuoden urheilijasta, vuoden valmentajasta ja kunnon kuntalaisesta. Viime vuotta koskevat valinnat tehtiin lautakunnan kokouksessa 16.4.2020, mutta koronavirusepidemian rajoitustoimien jatkuessa perinteistä palkitsemistilaisuutta ei päästä viettämään tänä vuonna ja valinnat perusteluineen on päätetty julkaista tiedotteen muodossa.

Tiina Suomalainen

Kunnon kuntalainen 2019: Tiina Suomalainen

Tiina Suomalainen on energinen kahden lapsen äiti, joka harrastaa monipuolista kuntoliikuntaa ympärivuotisesti muun muassa lenkkeillen, pyöräillen ja hiihtäen aktiivisesti. Hän on ollut eri ikäisten lasten ryhmänohjaajana useita vuosia ja tällä hetkellä Tiina toimii partiolippukunta Ähtärin Eräveikkojen lippukunnanjohtajana sekä perhepartion organisaattorina. Perhepartio kokoaa yhteen alle kouluikäiset lapset vanhempineen ja isovanhempineen.

Ähtärin Eräveikkoihin Tiina on kuulunut itse jo pienestä sudenpennusta asti. Omalla toiminnallaan hän on esimerkillisesti kannustanut lapsia ja nuoria monipuoliseen toimintaan, terveisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. Partiotoiminnan kautta Tiina myös tukee lasten ja nuorten luontokasvatusta sekä liikkumista ja retkeilyä luonnossa. Hän näyttää mahtavasti mallia, että urheilun ei tarvitse olla kilpailua, vaan yhtä tärkeää on kuntoliikunta ja aktiivinen kansalaistoiminta. Ähtärin sivistys- ja hyvinvointilautakunta katsoo, että elämänmyönteisellä esimerkillään Tiina täyttää kunnon kuntalaisen kriteerit erinomaisesti.

Jussi Koivisto

Vuoden valmentaja 2019: Jussi Koivisto
Ähtärissä on virinnyt upeasti uudelleen lasten pesäpallotoiminta ja tästä kiittäminen on erityisesti Jussi Koivistoa. Hän käynnisti vuonna 2017 paikkakunnalla kokeilun selvittääkseen, onko lajista kiinnostuneita tyttöjä riittävästi joukkueen perustamista varten. Seuraavana vuonna Jussi oli mukana perustamassa Ähtärin Urheilijoiden alle uudelleen pesäpallojaostoa ja ryhtyi sen puheenjohtajaksi.

Viime vuonna Jussi suoritti Suomen Pesäpalloliiton ensimmäisen tason valmentajakoulutuksen. ÄhtU:n pesäpallotoiminta nelinkertaistui edellisvuodesta, kun joukkueita tuli kolme lisää. Tämä huomioitiin viime syksynä Pesäpalloliiton toimesta liiton läntisen alueen palkitessa Ähtärin Urheilijat Pohjanmaan Pesis ry:n pokaalilla huomionosoituksena toiminnan uudelleen käynnistämisestä ja joukkuemäärän nopeasta kasvattamisesta vuoden sisään.

Nykyisin Jussilla on valmennettavanaan G-tyttöjen ja F-tyttöjen joukkueet (11 pelaajaa). Hänen valmennustoimintansa on kerännyt kiitosta suunnitelmallisuudestaan ja tavoitteellisuudestaan. Kaikki harjoitukset ovat hyvin ennakkoon valmisteltuja. Jussi on lisäksi innokkaasti viemässä joukkuetta sarjapelien ohella leireille, mikä kehittää nuoria urheilijoita pelillisesti.

Ville Toivonen, nuorten Ruotsi-Suomi- maaottelussa, olympiastadionilla Tukholmassa

Vuoden urheilija 2019: Ville Toivonen
Viime vuonna Ähtäriin saatiin upeasti kilpailumenestystä valtakunnalliselta tasolta monessa eri lajissa ja ennen kaikkea yleisurheilun saralla. Ähtärin Urheilijoissa parhaimman kisamenestyjän titteli menee vuodelta Ville Toivoselle, jonka myös lautakunta valitsi vuoden urheilijaksi. Ville voitti SM-kultaa 17-vuotiaiden miesten sarjassa 10-ottelussa ja pituudessa, SM-hopeaa kuulassa ja 7-ottelussa (halli) sekä SM-pronssia kiekossa ja keihäässä (halli). Lisäksi Ville saavutti Suomenmestaruuskilpailujen viidennen sijan pituudessa ja 60 metrin aitajuoksussa, molemmat M17-hallisarjassa. Euroopan nuorten Olympiafestivaaleilla nuorukainen sai 13. sijan U18-sarjassa 10-ottelussa. Pohjoismaiden mestaruusmoniottelut hän ylsi toiselle sijalle U18 10-ottelussa ja nuorten Ruotsi-Suomi-maaottelussa Ville lohkaisi itselleen toisen sijan keihäässä ja kolmannen sijan pituudessa.

Stipendit vuoden 2019
Sivistys- ja hyvinvointilautakunta palkitsee lisäksi vuosittain valtakunnallisella tasolla menestyneet ähtäriläiset urheilijat. Nuorten sarjoissa (alle 15–22 v.) ja yleisessä sarjassa kymmenen joukkoon sijoittuneet sekä veteraanisarjoissa mitaleille yltäneet ähtäriläiset ähtäriläistä urheiluseuraa edustavat urheilijat palkitaan. Lisäksi ähtäriläiset ei-ähtäriläistä urheiluseuraa edustavat urheilijat, jotka edustavat sellaista lajia, jota Ähtärin seuroista ei kilpaurheilutasolla löydy, saavat puolet stipendistä. Joukkueelle 4-henkiseen joukkueeseen asti myönnetään jokaiselle joukkueen jäsenelle puolet vastaavasta henkilökohtaisesta stipendistä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI