Ähtäri Zoon intendentti valittu

0
Marko Haapakoski

Ähtäri Zoon uusi intendentti – Marko Haapakoski

Marko Haapakoski

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n intendentiksi on valittu 42-vuotias filosofian tohtori ja tutkija sekä ekologian ja evoluutiobiologian dosentti Marko Haapakoski Jyväskylästä.  Tehtävää hakeneista 15 henkilöstä valittiin haastatteluun 4 ehdokasta. Kiitämme kaikkia hakijoita, taso oli todella hyvä. Marko Haapakoski aloittaa tehtävässään 1.3.
Marko Haapakoski on toiminut tutkimuskoordinaattorina Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusasemalla. Hän on myös suunnitellut opetusta ja opettanut monilla Jyväskylän yliopiston kursseilla sekä järjestänyt useita kansainvälisiä tieteellisiä kokouksia.
Haapakoski on tuttu YLE:n TV- ja radio-ohjelmien nisäkäsasiantuntijana. Hän on myös esitellyt myyrätutkimusta lapsille Pikku Kakkosen Eteenpäin Enni jaksossa. Haapakoski pitääkin tärkeänä tieteen ns. popularisointia ja tutkimustuloksista viestimistä kansantajuisesti. Hän mm. kirjoittaa säännöllisesti sanomalehti Keskisuomalaisen luontopalstalle. Haapakoski on luonut kansainvälisiä yhteyksiä osallistumalla kansainvälisiin konferensseihin ja luennoimalla niissä.

Käytäntö ja tutkimus paiskaavat kättä

-Kiinnostuin avoinna olleesta Ähtäri Zoon intendentin tehtävästä, koska siinä kaikki tuntui osuvan kohdalleen. Tällaisia tehtäviä on harvoin tarjolla. Olen koulutukseltani ekologi ja ollut aina kiinnostunut eläimistä, niiden ekologiasta sekä luonnonsuojelullisista kysymyksistä. Odotankin työni olevan hyvin monipuolista ja mielenkiintoista. Pääsen soveltamaan käytäntöön ja konkreettisesti asioita, joiden parissa olen työskennellyt tutkijana. Odotan myös innolla koko työyhteisöön ja eläinpuiston eläimiin tutustumista. Omia kehittämisajatuksia on vielä liian aikaista lausua ääneen, mutta tiedossani on, että Zoolla on jo nyt erinomaisia niin lähitulevaisuuteen ajoittuvia kuin pidemmän tähtäimen kehittämissuunnitelmia. Tähän kehittämistyöhön on hienoa päästä mukaan, valottaa Haapakoski päätöstään hakea avoinna ollutta tehtävää.

Ähtäri Zoo on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista ja eläinpuisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Lajiensuojelu ja opetuksellisuus ovat eläinpuiston toiminnan kulmakiviä. Ähtäri Zoo on ollut edelläkävijä luontomatkailun kehittämisessä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI