Ähtärin Keskusta syyskokouksessa – PUUKOULU

0
Kunnallisjärjestön uusi puheenjohtaja Johanna Kankaanpää (kesk.), varapuheenjohtaja Helena Salokangas (oik.) ja sihteeri Sanni-Maiju Kantoniemi luotsaavan Ähtärin Keskustaa vuonna 2021.

Ähtärin Keskusta: Ähtäri tarvitsee uuden koulun ja se on rakennettava puusta

Ähtärin Keskustan kunnallisjärjestö piti sääntömääräisen syyskokouksensa sunnuntaina 1.11.2020 Ähtärin Autopirtillä. Keskustan 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen Saarijärveltä, toi kokoukseen puolueen terveiset.

Honkosen alustuksen pohjalta käytiin monipuolinen keskustelu, joka keskittyi erityisesti maaseudun etätyömahdollisuuksiin sekä maantie- ja rautatieliikenteen poikittaisyhteyksien kehittämiseen. Honkonen johtaa Keskustan Monipaikkainen Suomi -työryhmää. Ähtäriläiset kannustivat hakemaan vahvoja tietoliikenneyhteyksiä kuitu- ja 5G yhteyksien myötä. Maakuntien reunat on huomioitava ja katvealueista päästävä eroon. Toteutuakseen, etätyöt ja tulevaisuuden palvelut vaativat nopeat yhteydet. Poikittaisyhteyksissä keskusteltiin Myllymäki – Multia -välin oikaisun toteuttamista ja Haapamäen radan toimivien junavuorojen tärkeydestä.

Honkonen kannusti ähtäriläisiä lähtemään kuntavaaleissa ehdolle. Hänen mukaansa Keskusta on aina ollut puolue joka kantaa vastuuta vaikeampinakin aikoina. Keskustan kautta pääsee vaikuttamaan.

Uusi massiivipuinen koulu Ähtäriin

Syyskokouskannanotossaan Ähtärin keskustalaiset kannattavat uuden koulun rakentamista. Kaupunki on selvittänyt useita eri vaihtoehtoja koulun rakentamiseksi paikkakunnalle. Uuden koulun rakentaminen on se, mihin Keskustan kunnallisjärjestön mielestä on nyt tartuttava. Koulun rakentamisessa tulee huolehtia ekologisuudesta ja varmistettava kaikin keinoin terve sisäilma ja oppimisympäristö paikkakunnan lapsille. Ähtärin Keskusta esittää, että uusi koulu rakennetaan massiivipuusta ja että tämä otetaan suunnittelun lähtökohdaksi, kun kaupunginvaltuusto tekee asiasta päätöksensä myöhemmin tänä syksynä.

Naistrio kunnallisjärjestön johtoon

Kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Johanna Kankaanpää, varapuheenjohtajaksi Helena Salokangas ja sihteeriksi Sanni-Maiju Kantoniemi. Yhdistyksen hallituksessa vuonna 2021 toimivat Pirkko Ahola, Jorma Kukkeenmäki, Pirkko Oikari, Timo Nyyssölä ja Mikko Savola. Hallituksen varajäseniksi valittiin Mikko Annala, Esa Eloranta, Kalle Katvala, Heimo Pirttimäki ja Elina Pusaa.

Ähtärin Keskustan Ouluveden paikallisyhdistys piti oman syyskokouksensa samalla kertaa. Sekä paikallisyhdistys, että kunnallisjärjestö päättivät kokouksissaan sääntöjensä päivittämisestä.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI