ÄHTÄRIN LUKIO | tuoreita keinoja käyttöön opiskelijarekrytoinnissa

0
Rehtori Markku Juhola puhui uusille ylioppilaille Ähtärin lukion ylioppilasjuhlassa Ähtäri-hallissa 2019. (Jouko Siirilä/jpnews.fi)

Ähtärin lukio on vuodesta toiseen sijoittunut hyvin STT:n lukiovertailussa, jossa verrataan toisiinsa lukiopaikan vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoja ja yo-tuloksia. Vuonna 2016 Ähtärin lukio oli valtakunnallisen vertailun kärjessä ja vuonna 2019 se oli eteläpohjalaislukioiden ykkönen ja valtakunnallisesti sijalla 21. Kilpailu opiskelijoista on lukioiden välillä kova. Tästä syystä myös Ähtärissä on pohdittu uusia keinoja hakijamäärien pitämiseksi hyvällä tasolla. 

Syksystä 2020 lähtien kaikki uudet Ähtärin lukion opiskelijat saavat kaupungilta kannettavan tietokoneen opintojaan varten. Jos opiskelija jo omistaa soveltuvan koneen, saa hän tietokoneen hintaa vastaavan stipendin, kun tietty kurssimäärä täyttyy.

Sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho haluaa nostaa esiin myös monipuolisen ja kiinnostavan kurssitarjonnan, josta eräs esimerkki on syksyllä 2020 tarjolle tuleva Turvallisen liikennekulttuurin kurssi.
 – Turvallisen liikennekulttuurin kurssi antaa opiskelijoille laaja-alaisen näkemyksen liikenteestä ja korostaa, että omalla toiminnallaan pystyy vaikuttamaan ympäristöön. Ennakoivalla liikennekäyttäytymisen harjoittelulla voidaan kehittää kaupungin toimintaympäristön turvallisuutta ja samalla kannustaa opiskelijoita liikkumaan turvallisesti.  Kurssin aikana opiskelija voi suorittaa b-ajokortin, mikä on tietenkin valtavan hieno etu jo taloudellisestikin.

Ähtärissä on erinomainen kurssitarjonta myös kulttuuripuolella. Poikkitaiteellinen kurssi yhdistää kulttuurin eri muotoja, kuten teatteria, musiikkia ja kuvataidetta. Lopputuloksena syntyy esitys, jossa jokaisen opiskelijan panos on tärkeä.  Lisäksi musiikinopetuksessa on tarjolla esimerkiksi ammattimuusikon vetämät bändikurssit.

Ähtärin lukion joukkue, joka osallistui Jyväskylän yliopiston järjestämään fysiikan, kemian, matematiikan ja tietotekniikan kilpailuun. Ähtärin lukio oli joukkuekilpailussa kolmas 14 lukion joukossa. Kuvassa vasemmalta oikealla Sanni Raittinen (fysiikka), Anja Keisanen (kemia), Jesse Viertola (matematiikka) ja Hermanni Huhtamäki (tietotekniikka). Hermanni voitti oman sarjansa.

   Laadukas ja kiinnostava opetus on luonnollisesti menestymisen edellytys. Lisäksi Ähtärin lukion pieni koko on vahvuutemme, pohtii Ähtärin lukion apulaisrehtori Anne Luodeslampi. 

  Meillä opettajat oppivat tuntemaan opiskelijat hyvin opintojen aikana ja opiskeluilmapiiri on turvallinen ja kannustava. Olemme nähneet vuosien varrella aivan valtavia kasvutarinoita, kun opiskelijat ovat ylittäneet oman tasonsa. 

Kevään 2020 abiturientti Hermanni Huhtamäki vahvistaa, että Ähtärin lukio on hyvä opiskelupaikka.
–Täällä on mahtava yhteishenki ja voi olla oma itsensä. Pienessä lukiossa myös tutustuu kaikenlaisiin ihmisiin, klikkejä ei ole. Oppikirjat ovat kirjavuokraamon kautta edullisia. Niin – ja onhan täällä myös todella hyvä ruoka, hän virnistää. 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI