ÄHTÄRIN TUKI KIINNOSTAA OPISKELIJOITA – ASUNTOPALVELUT LAAJENEVAT YHTEISTYÖHÖN SEINÄJOEN TUTKIJAHOTELLIN KANSSA

0

Ähtärin kaupunki tukee korkeakouluopiskelijoita, jotka suorittavat opintoihin liittyvän harjoittelun ähtäriläisessä yrityksessä, tarjoamalla heille maksuttoman soluasuntoasumisen harjoittelun ajaksi. Tällä hetkellä käytössä on yksi kolmio, johon majoittuu kaksi opiskelijaa ja tarkoitus on lisätä asuntotarjontaa sen mukaan, kun on tarvetta.  

  • – Kalustettu asunto on kaupungin vuokra-asunto, joka on muutettu soluasunnoksi. Sen mukaan, kun uusia harjoittelijoita saapuu kalustamme asuntoja lisää. Itse vastaan asumiseen liittyvistä käytännön asioista harjoittelijoiden saapuessa paikkakunnalle, toteaa yrityskoordinaattori Varpu Sankelo Ähtärin elinvoima- ja matkailukeskus Porstuasta. 
  • – Ensimmäinen opiskelija saapuikin Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta harjoitteluun Ähtäriin syyskuun alussa rakentamaan yritykselle kansainvälisen ISO 14001 -standardin mukaisen ympäristöjärjestelmän ja tekemään sen jälkeen aiheeseen liittyvän gradun. Toiveena on, että yritykset käyttäisivät hyödykseen kaupungin tarjoamaa soluasuntoetua. Harjoittelijat ovat tervetulleita Ähtäriin ympäri maata, Sankelo toteaa.  

Ähtärissä toimiva tutkijahotellikonsepti auttaa myös paikkakunnalle tulevia harjoittelijoita tarjoamalla gradun ja väitöskirjan tekijöille rauhallisen työtilan. Lisäksi Ähtärin elinvoima- ja matkailukeskus Porstua tarjoaa mahdollisuuden olla viikoittain Skypen välityksellä yhteydessä Seinäjoen yliopistokeskuksen tutkijahotelliin maanantaisin pidettäviin tutkijatapaamisiin. 

  • – Nämä tilaisuudet ovat ilmaisia ja kaikille avoimia mahdollisuuksia esitellä omaa tutkimustyötään ja samalla saada vinkkejä muilta tutkijoilta oman työn eteenpäinviemiseksi. Tarkoituksena on aloittaa kokoamaan tietoja tämän alueen gradun, diplomityön tai väitöskirjan tekijöistä ja tarjota näitä ohjattuja tapaamisia heille, toteaa projektipäällikkö Esa Vuorenmaa.  
Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI