Ähtärin viimeöiset tulipalot tuhopolttoja – poliisi otti tekijän kiinni!

0
TASAN KAKSI VIIKKOA SITTEN! Alavuden Asemalla paloi urheilukentän huoltorakennus ja katsomo. Myös tätä tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi! Viranomaistietoa ja varmistusta asiasta ei ole vielä saatu? (Kuva: Jasmin Yli-Kaatiala)

Ähtärissä sattui viime yönä ja aamuyöstä kolme erillistä tulipaloa, joista aamuiseen palokunta ennätti varautua ja estää pahemmat vauriot.

Etelä-Pohjamaan pelstuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Riikonen  Kuortaneelta kertoi toimituksellemme yön tapahtumista Ähtärin kaupunkitaajaman alueella. Ensimmäisestä yöllisestä palosta kirjoitimme jo yöllä Ähtärin ja Töysän palokuntien ollessa kohteessa sammutus- ja raivaustehtävissä (kts. erillinen uutinen)
Kuten jo uutisoimme ensimmäisessä yön pallossa, vähän kello yhden jälkeen, paloi omakotitalon pihapiirissä erillinen ulkorakennus, jossa sijaitsivat mm. perhen sauna ja autotalli. Rakennus ja tallissa ollut auto paloivat nopeasti edenneessä tulessa maan tasalle. ”Ilmassa” olivat myös murhapolton ainekset, sillä suuressa vaarassa oli, että liekit olisivat yltäneet ja levinneet pihapiirin asuinrakennukseen, jolloin olisivat olleet suuressa vaarassa jo ihmishenget. Palomestari Riikonen arvio vahinkojen suuruusluokan olevan noin 50.000 euroa, ehkä enemmänkin.
Palokuntien tehtäväksi jäi jälkisammutus ja -raivaus (K-Media/JK/Arkistokuva))

Toinen palo havaittiin ensimmäistä sammutettaessa

Noin 200 metrin päässä edellisestä, kello puoli kolmen jälkeen, leimahti Lämpökujalla räjähdyksenomaisesti palamaan vuorostaan kerrostalon 30 neliön ulkorakennus. Syttymisen havaitsivat myös vielä ensimmäistä paloa raivaamassa olleet palomiehet. Palo eteni nopeasti ja tuhosi rakennuksen irtaimistoineen. Vahingot Riikonen arvio olevan noin 20.000 euron luokkaa.

Jälleen autotalli kohteena aamuyöllä

Noin 400 metrin päässä ensimmäisestä tuhopolttaja tai pyromaani iski jälleen. Palomestari Riikosen mukaan aamulla vähän ennen kello kahdeksaa sytytettäväksi aiottu autotallirakennus ei ennättänyt palaa kokonaan, vain yksi seinä mustui palossa.
– Vilkasta toimintaa sytyttäjältä, tiivisti Riikonen yön tapahtumia Ähtärissä.
Palokunnan arvion ja kokemuksen mukaan kaikissa edellämainituissa tapauksissa on palojen sytyttämisessä käytetty mahdollisesti bensiiniä tai muuten paloherkkää nestettä.

Pohjanmaan poliisi ilmoitti ottavansa asian tutkintaan

Pohjanmaan poliisi tiedotti tutkivansa Ähtärissä torstaita vasten yöllä sytytettyjä tulipaloja. Poliisi on saanut yön tapahtumista jonkin verran silminnäkijähavaintoja. Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni ja häntä epäillään palojen sytyttäjäksi.
Tapauksien esitutkinta on alkuvaiheessa eikä poliisi tiedota asiasta tämän enempää.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI