Ähtärissä aloitetaan asiointiapurinki

0

Kuusiokuntien alueen palveluliikenne (asiointiliikenne) ryhmäkuljetuksena on keskeytetty ajalla 16.3.−12.4.2020. Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän mukaan toimenpiteen tavoitteena on pyrkiä hidastamaan koronaviruksen leviämistä erityisesti ikäihmisille.

Ähtärin kaupunki on selvittänyt vaihtoehtoisen asiointiavun antamista ja perustanut asiointiapupuhelimen, joka yhdistää sekä apua tarvitsevat että apua tarjoavat henkilöt. Numero 040 641 1941 palvelee maanantaista perjantaihin klo 9–15. Palvelu käynnistyy keskiviikkona 18.3.2020.

Asiointiapua tarvitsevat ikäihmiset ja muut riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joiden tulee epidemia-aikana välttää liikkumista julkisilla paikoilla, voivat ottaa yhteyttä asiointiapupuhelimeen, mikäli he tarvitsevat apua kauppa- tai apteekkiostosten tekemiseen ja kuljetukseen. Samalla he antavat luvan omien tietojensa (nimi, osoite, puhelinnumero) tallentamiseen kaupungille asiointipalvelua varten. Kaupungin asiointiapupuhelimesta apua tarvitsevien henkilöiden tiedot puolestaan annetaan edelleen vapaaehtoisille auttajille, jotka sopivat tämän jälkeen suoraan autettavan kanssa asiointiavun ajankohdasta. Kauppa- ja apteekkiapu voi ajoittua myös illoille ja viikonlopuille, mutta apurinkiä koordinoiva Ähtärin kaupungin asiointiapupuhelin on avoinna siis maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Asiointiapurinki perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä asiointiavun antamisesta makseta korvausta. Vastaavasti asiointiapu ei maksa mitään apua tarvitseville. Koordinoivan puhelimen kautta on tarkoituksena yhdistää samalla suunnalla asuvia avun tarvitsijoita ja antajia.

Ähtärissä asiointiapurinkiin on lähdössä useita yhdistyksiä, mutta myös yksityishenkilöt voivat ilmoittautua avun antajiksi samaiseen asiointiapupuhelimeen. Kolmannelta sektorilta mukana ovat ainakin Eläkeliiton Ähtärin yhdistys, Kansalliset Seniorit, Ähtärin Eläkkeensaajat, SPR:n Ähtärin Ystäväpalvelu, Ähtärin Urheilijat ja Ähtärin Valpas.

Ähtärissä on jo hyviä naapuriapurinkejä, joiden toiminnan toivotaan jatkuvan. Jokainen auttamishaluinen voi myös itse ottaa yhteyttä tuttuihin ikäihmisiin/ riskiryhmässä kuuluviin ja kysyä suoraan, tarvitsevatko he asiointiapua.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI