Aikainen työntekijä hälytti – Kohiwoodin sahalla Soinissa uhkaava palon alku

0

Etelä-Pohjanmaan palolaitoksen Soinin palokunta sai aamuvarhaisen herätyksen rakennuspalolle Möksyntielle maanantaina vähän ennen kello puoli kuutta.

Onni onnettomuudessa oli, että aamulla aikaisin töihin ennättäneet työntekijät havaitsivat jo palon syttymisen alkuvaiheessa. Toinen asia oli myös palokunnan läheisyys keskustasta Kohiwoodin puunjalostustuotantolaitokselle Möksyntielle.

Palokunnan sammutusyksikön saapuessa kohteeseen löivät liekit jo lämmityskeskuksen kattorakenteista. Lämmityskeskuksen katto paloi ja palokunta joutui purkamaan peltikaton päästäkseen  käsiksi puisissa kattorakenteissa oleviin palopesäkkeisiin.

Lämpökeskus toimii pääasiassa puuhakkeella ja se on erillinen osa noin 600 neliön kiinteistöstä, jonka sisällä oli helposti palavaa materiaalia. Syttyneestä lämpökeskuksesta ei tullut automaattista hälytystä, koska siinä osassa rakennusta ei ole, muiden tilojen tavoin, hälytys- ja sprinklerijärjestelmää.

Tarkempi syttymissyy on vielä selvittämättä, mutta palon aiheuttajaksi epäillään savupiipusta lentänyttä tulikipinää.

Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja, eikä mittavia aineellisia vahinkoja

Oli syttyä uudestaan

Palo aiheutti vielä aamupäivällä puoli yhdeksän aikoihin Soinin palokunnalle toisen pienemmän hälytyksen, jossa osassa rakenteista kytemään jäänyt pesäke virkosi uudelleen. Edellisen hälytyksen jälkeen paikalle ”vartiointiin” jätetty kalusto oli tarpeen ja apu saatiin välittömästi.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI