Aisaparilla aktiivisia hanketoimijoita

0
Aisaparin hallitus iloitsee alueen aktiivisesta hanketoiminnasta.

Teksti ja kuva: Päivi Kultalahti/jpnews.fi

Aisaparin hallitus kokoontui torstaina vuosikymmenen ensimmäiseen kokoukseensa kurssikeskus Mutteriin.

– 1920-luku on jäänyt historiaan iloisena vuosikymmenenä ja toivottavasti tästäkin 20-luvusta tulee yhtä hyvä, toivoi Aisaparin puheenjohtaja Martti Vaurio kokouksen avauksessa.

Hallitus on tehnyt kuluvan EU-kauden aikana 270 myönteistä hankepäätöstä. Aisaparin päätöksin saatiin vuoden 2019 myöntövaltuus käytettyä lähes sataprosenttisesti. EU:lta, valtiolta ja kunnilta saatua julkista rahoitusta hankkeisiin on käytetty 10,78 miljoonaa euroa.

Julkisen rahoituksen lisäksi ovat hankkeiden toteuttajat satsanneet omaa rahoitusta ja talkootyötä hankkeisiinsa 7,77 miljoonan euron arvosta. Kaiken kaikkiaan Aisaparin Merkki Päällä- strategian mukaisia toimenpiteitä on toteutettu siis yli 18,5 miljoonan euron hankkeilla.

-Tämä osoittaa alueen todellista kehittämisen intoa: strategia ei toteutuisi, elleivät hanketoimijat olisi aktiivisia, sanoo toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää.

Kehittämishankkeiden ja yleishyödyllisten investointien vuoden 2020 ensimmäiset hakujaksot päättyvät tammikuun, maaliskuun ja toukokuun loppuun mennessä. Yritystuilla on jatkuva haku.

Vaikka EU-kausi 2014-2020 on vähitellen päättymässä, rakennetaan jo seuraavaa strategiaa vuosille 2021-2027. Järjestäytymiskokouksessa Martti Vaurio valittiin jatkamaan puheenjohtajana ja varapuheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittiin Jukka Kuoppala. Sihteerinä jatkaa Aulikki Salo. Strategiatyöryhmään nimettiin uusiksi jäseniksi Esa Takala ja Kati Vihikangas.

Leader Aisapari on alueellinen kehittämisyhdistys, jonka toimialueeseen kuuluvat Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI