Ajoneuvoyhdistelmän perävaunu tuhoutui tulipalossa Kyyjärvellä

0

Elintarvikkeita kuljettaneen ajoneuvoyhdistelmän perävaunu syttyi palamaan valtatiellä 16 tänään aamupäivällä vähän ennen kello yhtätoista. Kuljettaja havaitsi vetoauton taustapeilistä perävaunun olevan liekeissä.

Palomestari Tapani Kellosaari Keski-Suomen pelastuslaitoksesta kertoi paikalle hälytetyn viisi lähikuntien sammutusyksikköä. Ensimmäiseksi paikalle Vaasantielle, lähelle Hokkalaa, kiiruhtanut Kyyjärven palokunta totesi perävaunun olevan täyden palon vaiheessa.

Alustavan tiedon mukaan palo oli saanut alkunsa täysperävaunun takapyörästön laakeriviasta, josta se oli päässyt leviämään elintarvikekappaletavara lastissa olleeseen perävaunuun ja sen sisältöön. Vaunun kuljetuskaappi tuhoutui lähes kokonaan palossa, ennen kuin se saatiin palokuntien hallintaan. Vetoautona toiminut kuorma-auto saatiin irrotettua kärrystä ja siirrettyä liekkien ulottumattomiin.

Kuljettaja oli yrittänyt alkusammutusta jauhesammuttimella havaittuaan auton taustapeileistä perävaunun olevan tulessa. Siinä kuitenkaan onnistumatta. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Poliisi ohjasi liikennettä pelastustoimien ajan. Paikalla on menossa palopaikan jälkiraivaus, sekä peräkärryn tyhjäys toiseen paikalle toimitettuun vaunuun.

JÄTÄ KOMMENTTI