Alajärvellä tarjotaan alakoululaisille lehmien lypsyoppia

0
(arkistokuva)

Alajärvellä koululaiset näkevät, mistä ruoka tulee.
Alajärvellä Ylikylän alakoulun oppilaat pääsevät yökoulun puitteissa ilta- ja aamulypsyille Järviseudun ammatti-instituutin opetusnavetassa tämän viikon torstaina ja perjantaina, 19.–20.9.

Alajärveläisen Ylikylän alakoulu on jo kolmatta vuotta väistötiloissa Järviseudun ammatti-instituutin tiloissa Kurejoella. Ammattikoulun pihapiirissä onkin erityisen hienoja mahdollisuuksia erilaiseen opetukseen, ja niitä on hyödynnetty hyvässä yhteistyössä kahden ”koulun” kesken. Nyt oppilaat pääsevät aidosti osallistumaan oppilaitoksen opetusnavetassa ilta- ja aamulypsyille. Koska aamulypsy alkaa aikaisin, päätettiin lypsyt toteuttaa yökoulun puitteissa.

Ainutlaatuista oppimista ”maamieskoulun mäellä”

– Mielestämme tämä yhteistyökuvio on loistava ja aivan ainutlaatuinen. Lapset pääsevät oikeasti näkemään, mistä ruoka tulee ja pääsevät myös itse kasvattamaan esimerkiksi kasviksia ja vihanneksia oppilaitoksen puutarhalla ja hoitamaan lehmiä, hevosia ja lampaita opetusnavetalla ja -tallissa, sanoo JAMIn luonnovara-alan koulutusalajohtaja Henna Latvala.

Kurejoen Ylikylän 1-2 luokan oppilaat pääsevät torstaina iltapäivällä osallistumaan navetan iltalypsylle ja 3-6 luokkalaiset yökoulun yhteydessä aikaisin perjantaiaamuna ennen kello kuutta aamulypsylle.


Järviseudun ammatti-instituutti JAMI on koulutuskuntayhtymä Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla. JAMIlla on toimipisteet Alajärvellä, Kauhavalla, Kurejoella, Lappajärvellä, Vimpelissä ja Alavudella. Tutustu lisää www.jamin.fi

 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI