Alajärven kaupungin tarjoama kylä- ja tapahtumasivusto palvelu muuttuu

1

Useat kylät Järviseudulla ovat hankkineet omat kyläkotisivut muun muassa toimintansa tunnetuksi tekemisessä. Tämä on kuitenkin edellyttänyt kylätoimijoilta osaamista ja myös varautumista kustannuksiin.

Tämän takia jo vuosi sitten seutukunnassa virisi tarve saada keskitetty paikka helposti ylläpidettäville ja edullisille kyläsivuille. Tällöin kuntien toimesta järjestettiin seutukunnan sivujen (jarviseutu.fi) kautta mahdollisuus tehdä kotisivut kylällensä.

Tämä toteutettiin samalla julkaisujärjestelmällä, millä kunnat tekevät omat kotisivunsa, joten mahdollisuus avautui Alajärven, Evijärven, Soinin ja Vimpelin kylille. Lappajärvi on järjestänyt vastaavan mahdollisuuden omien kotisivujensa kautta. Sivustoa ylläpidetään kylälle annettavalla käyttäjätunnuksella. Sivusto on helppokäyttöinen ja ilmainen.

Kylille ei järjestelmän vuoksi tule itsenäistä verkko-osoitetta, koska sivusto on alisteinen kuntien sivustolle.

– Seutukuntien sivuston ylläpito on nyt päättymässä. Tämän vuoksi kyläsivujärjestelmä on siirretty kuntien kotisivujen alaisuuteen ja teknisestä toteutuksesta jatkossa vastaavat kunnat. Kylillä on edelleen mahdollisuus saada kotikylän nettinäkyvyys kuntoon. Käyttäjätunnukset ja käyttöopastus on mahdollista saada kuntien kotisivujen ylläpitäjiltä, kertoo hallintosihteeri Tapani Kotanen.

Alueellinen tapahtumakalenteri

Kyläsivustojen rakentamisen yhteydessä rakennettiin myös alueellinen tapahtumakalenteri, jossa eri tahoille järjestettiin mahdollisuus tiedottaa niin pienistä kuin suuristakin alueellisista tapahtumista.

Kuntien järjestämien tapahtumien lisäksi muun muassa kansalaisjärjestöille, yhdistyksille ja yksityisille järjestettiin mahdollisuus nettisivuilla sijaitsevan sähköisen lomakkeen kautta syöttää tapahtumatieto järjestelmään.

Seutukuntien sivuston ylläpidon päättymisen vuoksi myös tapahtumakalenteri on siirretty kuntien kotisivujen alaisuuteen ja teknisestä toteutuksesta jatkossa vastaavat kunnat. Tapahtumailmoitus on pääsääntöisesti kuntakohtainen.

Lisäksi muutostyön yhteydessä Järvi-Pohjanmaan kunnat ovat mahdollistaneet tapahtumailmoituksen näkyvyyden siten, että tapahtuma näkyy niin Alajärven, Soinin kuin Vimpelin tapahtumakalenterissa yhdellä syöttökerralla. Tällöin tapahtumakunnan tilalle valitaan Järvi-Pohjanmaa.

-Eri toimijoilla on jatkossakin mahdollisuus saada tapahtumien nettinäkyvyys vaivattomasti kuntoon. Ilmoituksen syöttö tapahtuu kuntien kotisivujen tapahtumakalenteri-osiossa ja ei edellytä käyttäjätunnuksia. Kunnat valvovat tapahtumailmoituksia ja pidättävät oikeuden epäasiallisten ilmoitusten poistamiseen, kertoo hallintosihteeri Tapani Kotanen.

vanhat kuorma-autot tukim

1 KOMMENTTI

  1. Tarkoittaako tämä käytännössä sitä, että myös alueen urheiluseurat, kyläseurojen ohella, joutuvat päivittämään tapahtumakalenterinsa vain omalle sivustolleen, jos paikallinen operaattori niin päättää? Yleensä mitä laajemmasta alueesta on kysymys, niin sitä paremmin viesti menee perille, kun sivustolla viitataan suoraan seutukuntaan. Mielestäni asiasta olisi kannattanut ilmoittaa asiakkaille jo vuoden vaihteessa ja perustella se huolella. Jotenkin vaikuttaa siltä, että kyseessä on kuntien säästötoimi tai tiedottamiseen ei haluta vain käyttää aikaa. Mitään perusteluja ei ollut Tapani Kotasen haastattelussa. Parempi olisi ollut saada kesäturistien ja muualla asuvien entisten järviseutulaisten takia tapahtumailmoitukset keskitetysti yhdelle seutukunnan sivustolle jatkossakin.

JÄTÄ KOMMENTTI