Alajärven kaupunginvaltuuston eräitä päätöksiä

1
Alajärven kaupungintalo (Kuva:Jukka Ketonen/K-Media)

Alajärven kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 25.4. muun muassa seuraavasti:

EROANOMUS ALAJÄRVEN SIVISTYSLAUTAKUNNAN JÄSENYYDESTÄ 1.4.2022 ALKAEN

Sivistyslautakunnan jäsen Maria Kanervikkoaho on pyytänyt eroa sivistyslautakunnan jäsenyydestä 1.4.2022 lukien, koska hänet on valittu sivistyslautakunnan alaiseksi viranhaltijaksi Alajärven kaupungille.

Kaupunginvaltuusto:

Aino Kanervikkoaho-Kataja esitti, että kaupunginvaltuusto valitsee varsinaiseksi jäseneksi Merja Latvalan ja varajäseneksi Anne Nätyngin. Kaupunginvaltuusto myönsi Maria Kanervikkoaholle eron sivistyslautakunnan jäsenyydestä.
Varsinaiseksi jäseneksi sivistyslautakuntaan valittiin Merja Latvala ja varajäseneksi Anne Nätynki.

Hyväksyttiin

KRAATTERIJÄRVEN GEOPARKIN TOIMINNAN VAKIINNUTTAMINEN JA RAHOITUSOSUUDET


Kaupunginjohtaja:

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Alajärven kaupunki hyväksyy omalta osaltaan Geoparkin uuden toimintabudjetin 2023, jonka mukaan Alajärven kaupungin maksuosuus on 19.800 euroa/vuosi edellyttäen, että muutkin kunnat (Evijärven kunta, Vimpelin kunta) ja yllä esitetyllä tavalla. Hankerahoituksista päätetään erikseen.

Kaupunginhallitus:

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto:

Hyväksyttiin.

TASA-ARVOLAIN MUKAINEN HYVITYSVAATIMUS

Alajärven kaupunginvaltuusto on 26.4.2021 § 18 valinnut virkavaalissa peruspalvelujohtajan virkaan hammaslääketieteen tohtori Jaakko Anttilan. Toinen virkaa hakenut henkilö, Anna-Maija Kääriäinen, joka ei tullut valituksi, on katsonut, että päätös on ollut mm. tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain vastainen. Kääriäinen vaati Vaasan hallinto-oikeuteen jättämässä valituksessa päätöksen kumoamista. Vaasan hallinto-oikeus on 23.2.2022 antamallaan päätöksellä 185/2022 kumonnut kaupunginhallituksen päätöksen tasa-arvolain 7 §:n vastaisena, koska virkaan oli valittu vähemmän ansioitunut, toista sukupuolta oleva hakija. Anna-Maija Kääriäinen on esittänyt Alajärven kaupungille vaatimuksen tasa-arvolain mukaisen hyvityksen maksamisesta. Kääriäisen asiamies on esittänyt Alajärven kaupungille sovintosopimusta, jonka mukaan Alajärven kaupunki suorittaa Kääriäiselle tasa-arvolain mukaista hyvitystä 11 000 euroa. Sopimusluonnos on oheismateriaalina.

Kaupunginjohtaja:

Kaupunginhallitus:

  1. hyväksyy esitetyn sovintosopimuksen vaatimuksen tasa-arvolain mukaisen hyvityksen 11 000 €:n suorittamisesta ja valtuuttaa hallintojohtajan sopimaan muista sovintosopimuksen ehdoista ja
    2. esittää kaupunginvaltuustolle, että Alajärven kaupungin vuoden 2022 talousarvioon varataan hyvityksen määrä 11 000 €. Vuoden 2022 ta-lousarvion rahoituslaskelmassa lisämääräraha katetaan tarvittaessaisälainan otolla.

Merkittiin, että Turo Kalliomaa poistui tämän pykälän käsittelyn kohdalla klo18.35.

Kaupunginjohtaja täydensi esitystään 2. kohdan osalta seuraavasti:
”2. esittää kaupunginvaltuustolle, että Alajärven kaupungin vuoden 2022 talousarvioon varataan lisämääräraha 11 000 € kaupungin-valtuuston kustannuspaikkaan. Sopimusluonnos on jaettu oheismateriaalina.

Kaupunginvaltuusto:

Teknisenä korjauksena muutetaan esittelytekstin 2. kappaleessa ja sopimusluonnoksessa oleva kaupunginhallitus kaupunginvaltuustoksi.

Hyväksyttiin.

MAANHANKINTA JUURIKASKYDÖN ALUEELTA, MÄÄRÄALA JUURIKASKYTÖ-TILASTA

Kaupunginjohtaja:

Kaupunginhallitus esittää edelleen kaupunginvaltuustolle, että kaupunki ostaa noin 2,18 hehtaarin suuruisen määräalan Juurikaskytö-nimisestä tilasta 29.930 euron kauppahinnalla kauppakirjan mukaisin ehdoin.

Kaupunginvaltuusto:

Hyväksyttiin

ASUMISPALVELUYKSIKKÖ WILHELMIINAN PALVELUVASTAAVAN VIRAN PERUSTAMINEN

Kaupunginjohtaja:

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että asumis-palveluyksikkö Wilhelmiinan 50 % palveluvastaavan virka muutetaan 100 % palveluvastaavan viraksi 1.4.2022 alkaen.

Kaupunginvaltuusto:

Hyväksyttiin.


 

1 KOMMENTTI

  1. Olisiko kohtuullista, että Alajärven kaupunginvaltuusto, kaupugin lakimies ja kaupunginjohtaja kaivaisivat kyseisen rahan omasta taskustaan ?

JÄTÄ KOMMENTTI