ALAJÄRVEN KAUPUNKI MYY TONTTEJA EUROLLA – JÄTEVESILIITTYMÄ KAUPAN PÄÄLLE!

1

Oma koti Alajärveltä – tontti 1 €:lla -kampanjan valmistelu alkanut

Alajärven kaupungista kerrotaan, että lähtökohdan suunnitellulle ja käynnistyvälle kampanjalle antoivat kaupungin monipuolistuneet palvelut ja mahdollisuudet.

Alajärvestä on, viimeistään viime vuosien aikana muodostunut itäisen Etelä-Pohjanmaan vetovoimainen elinkeino- ja koulutustoiminnan sekä lähipalveluiden seutukaupunkikeskus. Alajärven kaupunki on investoinut voimakkaasti viimeisen 10 vuoden aikana kaupungin palvelurakenteeseen ja infrastruktuuriin.

Koko perheen ympärivuotiset harrastusmahdollisuudet ovat tällä hetkellä Alajärvellä loistavat. Alajärvelle on rakennettu jäähalli, uimahalli, monitoimihalli, pallohalli, frisbeegolfrata, ulkokenttiä kori- ja lentopalloiluun sekä skeittipaikka. Liikuntareittejä on kehitetty ja ne pidetään kunnossa muun muassa uudella latukoneella. Vesistöjen harrastusmahdollisuudet ovat parantuneet esimerkiksi uuden melontareitin ja Isoniemen venesataman kunnostamisen myötä.

Kaupungin sivistys- ja terveyspalveluita on kehitetty jatkuvasti ja viime vuosina on rakennettu kokonaan uusi päiväkoti ja kehitysvammaisten asumisyksikkö. Yläasteen ja lukion tilat on läpikäyty perusteellisesti ja modernisoitu täyttämään nykyajan vaatimukset. Terveyskeskuksen ja hammashoitolan tilat on myös täysin peruskorjattu. Kaupungin yleisilmettä on parannettu muun muassa iistutusten ja muiden toimenpiteiden avulla.

Perustellusti voidaankin sanoa, että Alajärveltä löytyy erittäin hyvät palvelut kuntalaisille. Samaan aikaan myös yksityiset yritykset ovat investoineet osaltaan paljon yrityksiinsä, minkä johdosta Alajärvellä on erittäin monipuolinen työpaikkojen valikoima.

Oma koti Alajärveltä – tontti 1 €:lla -kampanjan valmistelut pitkällä

Kaupungin mittavien investointien valmistuminen antoi sysäyksen, jonka kunniaksi alettiin valmistelemaan kampanjaa.

Alajärven tekninen toimi valmistelee kaupungin omakotitalotonttien hinnaksi 1 €/tontti ajalle 1.5.2019–18.12.2020. Lisäksi valmistellaan jätevesiliittymän tarjoamista kaupan päälle ilman liittymismaksua niille tonteille, jotka ovat kaupungin jätevesijärjestelmän piirissä.

Alajärven kaupunki haluaa madaltaa rakentamisen kynnyksen omalta osaltaan mahdollisimman pieneksi ja tarjota ihmisille mahdollisuutta rakentaa oma koti loistavien palvelujen äärelle.

Tonttien hinnoittelua käsitellään teknisessä lautakunnassa 21.2. ja maaliskuun aikana kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa.


” width=”20″ height=”20″>

1 KOMMENTTI

  1. Tämä päätös on Alajärven kaupungin kannalta aivan loistava temppu. Lapualla on vastaava Perhekoon kaupunki -kampanja. Alajärven virasaolevalta kaupunginkaavoittajalta pitää kysyä, nihin paikkoihin pitää ja uskaltaa laittaa tälläisiä täkyjä. Naapurit eivät välttämättä tykkää vieressäolevista halpatonteista ja silloin valitustie on todennäköinen seuraus. Asukkaita ja teollisuutta sekä palveluja tarjoava kaupunki on kuitenkin aina etuasemassa verrattuna naapurikuntiinsa, jos tälläiseen uskalletaan satsata voimakkaasti koko seutua kehittävänä houkuttelukeinona. Saadaan lisää veronmaksajia ja asumisviihtyvyys paranee samalla, varsinkin kun ja jos toivottavasti myös koulutukseen satsataan entistä enemmän. Ympäristöarvoillakin on huomattava merkitys, jos samalla järvet pidetään kirkkaina ja muutenkin kunnossa laajaa virkistystoimintaa varten.

JÄTÄ KOMMENTTI