Alajärven keskustan katutyöt alkoivat koko rintamalla

0
Alajärven Kauppakadun remontti käynnistyi tiistaiaamuna länsiosa peruskorjauksella (K-Media/JK)
Alajärven Kauppakadun remontti käynnistyi tiistaiaamuna länsipään peruskorjauksella (K-Media/JK)
Alajärven kaupungin keskustan alueella laitettiin tuumasta toimeksi ja katujen parannus- sekä risteystyöt käynnistyivät toden teolla suunnitelmien mukaisesti.

Heti rokulipäivien jälkeisellä viikolla aloitettavaksi aiottu ydinkeskustan Kauppakadun nykyaikaistaminen alkoi heti kun viimeisetkin rokulikojut olivat häipyneet kaupungin kaduilta.

Järvi-Pohjanmaan yleisten alueiden päällikkö Pentti Yli-Olli kertoi töiden alkaneen eniten korjaamista ja kaivamista vaativasta paikasta Kauppakadun länsipään kiertoliittymän tuntumasta, jossa korjataan vuosien aikana heikoksi muodostunutta tienpohjaa vähän syvemmältä. Nopealla aikataululla etenevä urakka pitää sisällään ensimmäiseksi kadunvarsi istutusten järjestelyjä, katuvalojen kokonaan uudelleen asentamista ja asemoimista, sekä asfalttipinnoitteen uusimista alan viimeisimmällä tekniikalla. Lopuksi paikalle rahdataan tarkaan aikatauluun sidottu, ainoa kotimainen, katukivetyksien suoravalukone. Yli-Ollin mukaan huippunykyaikasen tekniikan omaava laitteisto valaa  saumattomat katukivetykset suoraan sijoilleen katuvierustoille. Koko Kauppakatu-projekti pitäisi mennä läpi noin kuukaudessa, arvio Yli-Olli. Kaupungin oman työn lisäksi suuremmin urakoimassa on muun muassa katukivien valamisprosessiin erikoistunut  NCC (Nordic Construction Company) Roads Oy.

Lisäksi Alajärven- ja Kurejoentien risteys- ja liittymätyömaat ovat käynnistyneet samanaikaisesti ulkoistettuna Lemminkäisen toimesta. Risteystyöt kohdentuvat Alajärventiellä Kauppakadun ja Keskuskadun kiertoliittymien väliin rakentuvalla uudella kiertoliittymällä. Kiertoliittymästä aukeaa myös kokonaan uudet reitit liikennevirroille kaupungin ydinkeskustaan Pitkänkankaantietä pitkin, sekä Kitron urheilukeskukseen Urheilutietä pitkin. Näin myös pian valmistuva uimahalli saa oman selkeän sisäänajoväylän parkkipaikoilleen.

Valtatieltä 16 Alajärventietä keskustaan tullessa tielläliikkuja kohtaa ensimmäiset katu- ja tietöistä ilmoittavat liikenne- ja huomiomerkit Heraskriivarin kydön kohdalla, jossa valmistellaan uuden valmistumassa olevan Eepeen S-market/ABC:n liittymää ja liikennejärjestelyjä. Myös tieosan valaistusta uudistetaan.

Myös Kurejoentien alussa Kauppakeskus Maxin ja Yrittäjäntien (katu johtaa mm. Lidl myymälään) risteysalue ja kevyenliikenteen väylät ovat todellisen mylleryksen kohteena. Töiden valmistuttua on risteyksien päät eri kohdissa ja urheilukentälle, sekä jäähallille johtaa uusi katu.   Maxi kauppakeskukseen Kurejoentietä käyttävä liikenne ohjataan myös uudelta Ankkurikadulta.

Liikenteessä kannattaakin pitää nyt mukana erityistä malttia ja varovaisuutta liikuttaessa katu-ja tietyöalueilla, sillä pahimmat pullonkaulat lienevät loppukesän kuukausien aikana juuri näillä kaupungin eniten liikkennevirtoja sisältävillä katu- ja tieosuuksilla.

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI