Alajärven Puhelinosuuskunnan (JAPO) valokuituverkko laajenee Seinäjoelle

0
Valokuitu mahdollistaa nopeat laajakaistayhteydet. (jpnews.fi)

Traficomilta myönteinen tukipäätös Alajärven Puhelinosuuskunnan (JAPO) Seinäjoen Untamalankylän valokuituverkon rakentamiselle.

Alajärven Puhelinosuuskunta (JAPO) on eteläpohjalainen paikallinen toimija, jolle maakunnan elinvoimaisuuden ja tietoliikenneyhteyksien turvaaminen on tärkeää. JAPO on kokenut valokuituyhteyksien rakentaja ja rakentanut valokuituverkkoja jo vuodesta 2009. Tyytyväisiä valokuituverkonkäyttäjiä löytyy jo tähän mennessä Alajärveltä, Kauhavalta, Lapualta, Lappajärveltä sekä Vimpelistä.

Nyt Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on 25.8.2023 myöntänyt Alajärven Puhelinosuukunnalle valtiontuen Seinäjoen Untamalankylän (Ylistaro) valokuiturakentamiseen. Untamalan alueen valokuiturverkon maanrakennustöissä päästään vauhtiin keväällä 2024.

JAPO Valokuituverkko on kasvanut voimakkaasti

Ehti kulua reilu kuukausi siitä, kun Alajärven Puhelinosuuskunta uutisoi saaneensa myönteisen rahoituspäätöksestä Ylihärmän alueen (Kangas sekä Kosola) valokuituverkon rakentamiseen. Siellä verkon maanrakennustyöt alkava syksyn 2023 aikana tai viimeistään keväällä 2024. Tavoitteena on, että alueen valokuituliittymät ovat käytössä vuoden 2024 loppuun mennessä.

JAPO:n valokuituverkon aiempaa voimakkaampi kasvu käynnistyi yhtiön 100-vuotisjuhlavuonna 2022. Silloin JAPO teki päätöksen valokuituverkon rakentamisesta Lapualle sekä Kauhavalle(Tarkemmin Hirvijoen, Huhmarkosken, Lummukan, Kantolan, Pelkkikankaan, Oravan, Karjanlahden sekä Tiistejoen ja Ylikylän kylien alueelle).

Seuraavana vuonna, keväällä 2023 JAPO:n valokuituverkon rakentamispäätös kattoi Härmässä Hakolan, Kivihuhdan ja Perkiömäen alueet sekä Kortesjärvellä Fräntilän, Kortesjärven ja Ylikylän alueet.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI