Alajärven väkimäärä kääntyi kasvuun

0
Akateemikko Alvar Aallon suunnittelema Alajärven kaupungintalo
Alajärvi on ollut hienosti alkuvuodesta muutto- sekä kasvuvoittoaluetta

Ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana Alajärven kaupunkiin on muuttanut 118 henkilöä ja Alajärveltä on muuttanut pois ainoastaan 83 henkilöä. Näin muuttovoittoa on tullut 35 henkilöä.

Alajärven asukasluku oli 30.4.2012 suoritetussa laskennassa 10 354 henkilöä (10 327 henkilöä 31.12.2011). Väestövoitto ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana on siten 27 henkilöä.

– On ensiarvoisen tärkeää kaupunkimme ja koko Järvi-Pohjanmaan kehityksen kannalta, että olemme saaneet muutto- ja väestötappion katkaistua alkuvuodesta. Uskon ja toivon, että isot satsauksemme asukkaidemme hyvinvointiin ennen kaikkea vapaa-ajan- ja kulttuuripalveluihin tehtävillä investoinneilla alkavat näkyä myös väestövoittona.

Muuttovoittoon täytyy näin lyhyen aikavälin tarkasteluna suhtautua kuitenkin varauksella, sillä aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella voidaan odottaa, että syksyllä on odotettavissa myös heikompia kuukausia opiskelijoiden muuttaessa opiskelupaikkakunnille. Toivonkin, että mahdollisimman moni opiskelemaan lähtevä alajärveläisnuori säilyttäisi kotikuntansa Alajärvellä opiskelujensa ajan. Uskon, että alajärveläisillä yrityksillä on tarjota alajärveläisille opiskelijoille harjoittelupaikkoja ja mahdollisuuksia opinnäytetyön tekemiseen opiskeluaikana sekä mielenkiintoisia työpaikkoja välittömästi valmistuttuanne ammattiin.

Kaupungin tehtävä on tarjota jatkossa entistä vetovoimaisempia asuinympäristöjä ja kaavoituksen avulla tiivistää ja kehittää edelleen keskustan rakennetta”, toteaa vt. kaupunginjohtaja Tero Kankaanpää.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI