Alavuden ja Vaasan asuntomurtautuja vangittiin satamassa – oli tulossa takaisin Suomeen!

0

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi vuonna 1986 syntyneen liettualaismiehen epäiltynä Alavudella ja Vaasassa helmikuussa tapahtuneisiin asuntomurtoihin.

Asuntomurrot tapahtuivat viikonloppuna kuukausi sitten (9.2. – 10.2.2013) Alavuden Vesitorninmäellä ja Vaasan Huutoniemellä. Alavudella murtauduttiin yhteen omakotitaloon ja Vaasassa kahteen omakotitaloon rikkomalla talojen ns. takaoven lasi.

Taloista anastettiin pääasiassa koruja.

Poliisi nappasi liettualaisvarkaan kiinni Helsingin Länsi-Satamasta 1.3.2013 tämän ollessa tulossa jälleen laivalla Tallinnasta Helsinkiin yhdessä liettualaisen kaverinsa kanssa. Tämä kiinniottohetkellä mukana ollut liettualaismies oli kuitenkin eri henkilö, jonka kanssa vangittu tuli helmikuussa laivalla Tallinnasta Helsinkiin.

Vangittu liettualainen on kuulusteluissa myöntänyt murtautuneensa omakotitaloihin Alavudella ja Vaasassa. Ensin oli tehty murrot Vaasassa, jonka jälkeen oli ajettu Alavudelle jossa tehtiin asuntomurto. Alavuden murron jälkeen ajettiin nopeasti yön tunteina Helsinkiin, jossa poistuttiin aamulla klo 07.30 lähtevällä laivalla Tallinnaan.

Vangitun liettualaisen osalta asia tulee lähiaikoina oikeuskäsittelyyn. Rikoskumppanin osalta jatkuu viranomaistoimet ja mahdollista on että Liettuan viranomaisille tullaan osoittamaan rikoskumppania koskeva luovutuspyyntö Suomeen.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI