Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavuden keskustaa ilmasta

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 22.11.2021

Alavuden Kehitys Oy on päättänyt järjestää 23.-24.4. 2022 viidennet Yrittäjät Areenalla -messut Alavus Areenalla. Messuja on järjestetty vuodesta 2009 alkaen, ja niille on yleensä osallistunut toistasataa näytteilleasettajaa ja lähes 5000 henkilöä. Vuoden 2022 messujen teemoina ovat mm. rekrytoinnit ja omistajanvaihdokset. Alavuden kaupunki päätti osallistua messujen järjestämiseen.

Lomituspalvelut siirtyvät Melan päätöksellä 1.1.2022 alkaen Kurikan kaupungin hallinnointiin. Lähipalvelupiste säilyy Alavudella. Toiminnan siirtyminen tapahtuu liikkeen luovutuksena, ja henkilöstön asemasta sovitaan henkilöstösopimuksella, joka nyt hyväksyttiin.

Kaupunginhallituksella oli käsiteltävänään useita kaava-asioita. Töysän alueen rantaosayleiskaavoitus on edennyt, ja luonnokset päätettiin asettaa nähtäville sekä pyytää niistä lausuntoja. Myös Saarijärven ranta-asemakaavamuutosehdotus päätettiin asettaa näytteille ja lausunnoille, samoin Tuurin matkailupalvelualueen asemakaava.

Kaupunginhallitus totesi lausuntonaan, että ympäristöministeriön luonnosta kaavoitus- ja rakentamislaiksi ei tulisi esitetyssä muodossa viedä eteenpäin. Esitys toisi kunnille merkittävästi lisää tehtäviä ja kaavoitukseen uusia vaiheita, eikä siinä ole laaja-alaisesti arvioitu vaikutuksia.

Seinäjoen kaupunki on täydentänyt hallinnoimaansa Etelä-Pohjanmaan Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –hankesuunnitelmaa ja rahoitushakemusta. Täydennetylle hankkeelle päätettiin antaa osallistumisen sitoumus. Hanke rahoitetaan täysimääräisesti valtionavustuksella.

Hyväksyttiin myös Visit Lakeus Oy:n osakassopimus, joka on toimikauden vaihtuessa päivitetty.

 

 

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI