Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavuden keskustaa ilmasta

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 19.12.2022

Hyvinvointialueen toiminnan aloittamisen myötä kaupungin ja hyvinvointialueen yhteistyötehtävistä on sovittava sopimuksilla. Sopimukset sisältävät linjauksia mm. yhteistyörakenteista ja yhteisistä toimintatavoista, erityishuollon piirissä olevien koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta sekä työllisyyden hoidosta. Alavuden kaupunki on 15.12.2022 käynyt sopimuksista neuvottelun hyvinvointialueen kanssa. Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan liitteenä olevat sopimusluonnokset.

Hyvinvointialueille siirtyvien tehtävien lisäksi kuntien vastuulle jää edelleen vastuu kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Konkreettisina tehtävinä kunnille jää mm. liikuntaneuvonnan järjestäminen osana elintapaohjausta, hyvinvointikertomuksen ja -seurannan raportointi ja yhteistyö hyvinvointialueen kanssa. Yhteistyön ja vastuiden varmistamiseksi on olennaista määritellä kaupungin osalta tehtävien hoidon ja vastuiden järjestelyt. Kaupunginhallitus päätti nimetä vastuutehtävät liikuntapalvelupäällikön tehtäviin kuuluviksi.

Kaupunginhallitus hyväksyi valtuustolle esitettäväksi Alavuden kaupungin lakisääteisen kotouttamisohjelman. Ohjelma on tarkoitettu kaupungin työntekijöiden, luottamushenkilöiden, palvelutuottajien ja yhteistyökumppaneiden sekä jokaisen kuntalaisen käyttöön yhteistyön ja vastuiden selkiyttämiseksi, ja sitä tulee tarkistaa vähintään kerran neljässä vuodessa.

Pahajoki hyväksi -hankkeen 2021-2022 tavoitteena on edistää vesistön monipuolista käyttöä ja vesistön hyvää tilaa sekä turvata luonnon monimuotoisuuta. Hankkeessa vahvistetaan uhanalaisten- tai vaarantuneiden kalakantojen elinvoimaisuuta ja vähennetään tulva- ja kuivuusriskejä. Hankkeen toteutukselle myönnettyä ELY-keskuksen 65% tukiosuutta on vielä jäljellä yli 200 000 €, ja hankkeelle on saatu ELY-keskukselta jatkoaikaa 11/2023 saakka. Kaupunginhallitus päätti jatkaa hankkeen toteutusta vuoden 2023 ajan liitteenä olevan suunnitelman mukaisesti.

Seuraava kaupunginhallituksen kokous on maanantaina 16.1.2023.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI