Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavuden keskusta ilmasta käsin

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä kokouksesta 9.10.2023

Alavuden kaupunginhallitus hyväksyi Alavuden osalta valtuustolle esitettäväksi työllisyyspalveluja järjestävän Kymppi -työllisyysalueen järjestämissuunnitelman sekä kuntayhtymä Kympin perussopimuksen. Asiakirjoilla sovitaan kymmenen kunnan yhdessä muodostamasta työllisyysalueesta vuoden 2025 alusta, ja työllisyyspalvelujen järjestämisestä. Asiakirjat toimitetaan valtioneuvostolle hyväksyttäväksi jäsenkuntien valtuustojen päätösten jälkeen.

Kuntalain 26 § mukaan kuntiin on asetettava nuorisovaltuusto nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi. Alavudella nuorisovaltuuston edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus lautakunnissa. Kaupunginhallitus päätti nyt esittää valtuustolle, että se myötää nuorisovaltuuston edustajalle valtuuston kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeuden toimikauden 2021–2025 jäljillä olevaksi ajaksi.

Maapoliittisella ohjelmalla luodaan linjauksia maapolitikan toteuttamiseen tulevaisuudessa. Ohjelmassa on esitetty periaatteet maa-alueiden hankkimisesta, alueiden kaavoituksesta, tonttien myynnistä sekä kaupungin strategisista tavoitteista maaomaisuuden hallinnassa. Suunnittelutoimikunta on käsitellyt maapoliittista ohjelmaa. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle ohjelman hyväksymistä.

Elinvoimaohjelmaan on koottu monipuolisesti eri näkökulmia kuten veto- ja pitovoiman kehittäminen, yrityspalvelujen/elinkeinojen kehittäminen, työvoiman saannin, työllisyyden ja osaamisen kehittäminen, kulttuuriohjelma, liikuntaohjelma, asumisen linjauksia sekä energiapoliittiset linjaukset ja maapoliittinen ohjelma. Kaupunginhallitus hyväksyi elinvoimaohjelman valtuustolle hyväksyttäväksi.

Alavuden keskustaan on valmisteltu kaavarunkoa, joka kokoaa erilaiset selvitystyöt ja kehityssuunnitelmat. Kaavarunko tukee liikenneratkaisuja sekä tulevia kaavavalmisteluja. Suunnittelutoimikunta on linjannut kaavarunkotyötä. Kaupunginhallitus hyväksyi kaavarungon.

Visit Lakeus Oy on eteläpohjalaisten kuntien ja kaupunkien omistama matkailun kehittämisorganisaatio. Osakkeenomistajat ovat arvioineet toiminnan jatkamisen edellytyksiä ja uudistamistarpeita.  Osakkaille on nyt esitetty osakassopimuksen ja palvelusopimusten jatkamista vuodeksi 2024, jonka aikana selvitetään mahdollisuudet toiminnan uudistamiseen. Kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen vuodelle 2024.

Vuoden 2024 Presidentinvaalien ennakkoäänestyksen ja varsinaisen vaalipäivän äänestyksen äänestyspaikat päätettiin.

Ikäihmisten ja vammaisten neuvostojen jäseniksi toimikaudelle 2023-2025 vahvistettiin aiemmin nimetyt henkilöt, ja lisäksi omaishoitajien yhdistys voi nimetä jäsenen ja varajäsenen ikäihmisten neuvostoon. Neuvosto voi tarvittaessa päättää yksittäisistä muutoksista kokoonpanossa.

Kaupunginhallitus päätti muuttaa eräitä päiväkodin johtajien työsuhteita virkasuhteiksi, liittyen tehtävien hoitoon sisältyvien viranomaistehtävien hoitoon.


 

JÄTÄ KOMMENTTI