Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavuden kaupungintalo

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 9.11.2020

Kaupunginhallitus totesi, että ’Alavus on asukkaitaan varten’, ja päätti esittää valtuustolle Kaupunkistrategia 2025 päivitystä. Päivityksessä visioksi on määritelty ’Alavus arvostaa asukkaitaan’. Se  tiivistää ajatuksen, että Alavus tunnetaan asukkaitaan arvostavana kaupunkina, joka tarjoaa hyvät asumisen ja yrittämisen olosuhteet. Elinvoimaisessa kaupungissa asukkaat, yritykset ja yhteisöt menestyvät.

Vuoden 2020 talouden toteutuma on päätymässä positiiviseksi. Vuoden 2021 talousarvion valmistelussa ennakoidaan koronasta johtuvaa verotulojen heikkenemistä, ja sen myötä negatiivista tulosta. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin, että tiukassa tilanteessa ei ole oikea aika kiristää kaupunkilaisten verotusta. Näin ollen hallitus esittää valtuustolle, että tuloveroprosentti vuodelle 2021 on ennallaan, 21,25% mikä on alle Etelä-Pohjanmaan keskitason.

Myös kiinteistöveroprosentin esitetään jäävän ennalleen. Alavudella yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,95, kun se Etelä-Pohjanmaalla on keskimäärin 1,19 ja koko maassa 1,07. Vakituisen asuinrakennuksen veroprosentti on Alavudella 0,41, Etelä-Pohjanmaalla 0,56 ja koko maassa 0,50.


 

JÄTÄ KOMMENTTI