Alavuden kaupunginvaltuuston päätöksiä 15.5.2023

0
Alavuden keskusta ilmasta käsin

Alavuden kaupunginvaltuusto päätti puheenjohtajistonsa kaudelle 1.6.2023 – 31.5.2025. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Toni Juurakko ja varapuheenjohtajiksi Kalle Peltokangas (1. varapj.) ja Eila Koskinen (2. varapj.)

Kaupunginvaltuusto valitsi kaupunginhallitukseen kaudelle 1.6.2023- 31.5.2025 kymmenen jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen, sekä jäsenten keskuudesta puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa. Kaupunginhallituksen kokoonpano on seuraava: Ahopelto Pentti (varajäsen Mäkelä Jukka), Anttila Lasse (varajäsen Huhtala Pasi), Asunmaa Tiina (varajäsen Pääkkö Tanja), Hiironniemi Silja (varajäsen Perälampi Paula), Juurakko Petri (varajäsen Pykälämäki Juho), Keto Maria (varajäsen Valkama Erja), Kortesmäki Jari (varajäsen Klemola Eero), Laitila Susanna (varajäsen Suutala Karoliina), Toivola Juha (varajäsen Hakola Ari) ja Vainionpää Marko (varajäsen Hautala Pentti). Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin Marko Vainionpää, 1. varapuheenjohtajaksi Lasse Anttila, 2. varapuheenjohtajaksi Petri Juurakko ja 3. varapuheenjohtajaksi Jari Kortesmäki.

Valtuusto valitsi tarkastuslautakunnan esityksen mukaisesti Alavuden kaupungin tilintarkastusyhteisöksi Oy SK-Reviisorit Ab vuosille 2023-2026 sekä mahdollisille optiovuosille 2027 ja 2028.

Järviseudun koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston jäseneksi pois muuttaneen jäsenen tilalle valittiin Heikki Mäkelä ja henkilökohtaiseksi varajäseneksi Risto Lamminmäki.

Valtuusto merkitsi tiedoksi osavuosikatsauksen ajalta 1.1.-31.3.2023. Alkuvuosi on edennyt lukujen valossa kutakuinkin talousarvion tahtiin. Toimintatuottojen toteutuma on tarkasteluhetkellä 24,5 % ja toimintakulujen 25,4 %

Alavuden Vuokra-asunnot Oy:lle annettiin omavelkainen takaus 1 000 000 € lainalle. Lainan ja sen liitännäiskustannusten vakuudeksi kaupunki saa vastaavat panttikirjat yhteissummaltaan 1,7 Milj €

Keskuskorttelin asemakaavamuutos 4 ja tonttijako hyväksyttiin laaditussa muodossa. Kaupunginhallitus on aiemmin hyväksynyt saatujen lausuntojen ja muistutusten vastineet sekä pienet tarkennukset kaavakarttaan ja määräyksiin ilman uutta nähtävillepanoa.

Kaupunginvaltuuston kokouskutsussa mainittujen asioiden jälkeen pidettiin kokoustauko. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on pikaisella aikataululla toivonut, että Alavuden kaupunki voisi tehdä päätöksen käyttöönsä toteutettavien tilojen laajuudesta ennen kuin hyvinvointialue käsittelee investointiohjelmaansa. Kokoustauolla kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa arvioitiin, että onko valtuustolla riittävästi tietoa hiljattain valmistuneesta hankesuunnitelman vaiheesta, että hyvinvointialueen toivoma linjaus voidaan tehdä.

Kaupunginvaltuusto päätti, että kaupungin käyttöön toteutettavien tilojen laajuus vahvistetaan 7.12.2022 KH §169 päätetyn vaihtoehtoisen hankesuunnitelman mukaan siten, että kaupungin hallinto- ja virastotilojen sekä kirjaston laajuus on 24.4.2023 päivätyn ehdotussuunnittelun mukaan yhteensä 3232 m2, sekä 26,09% osuus yhteisistä tiloista, tilat yhteensä 3676 m2.  Tilojen kokonaisuus ja jako-osuus tarkentuvat hyvinvointialueen ratkaisujen myötä ennen toteuttamispäätöstä.

 

 

 

 


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI