Alavuden KD antoi julkilausuman – puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala vieraili vuosikokouksessa

0
Kuvassa Aki Ruotsala ja sihteeri Marianne Mäkelä (JY-K)

Teksti ja kuva: Johanna Yli-Kaatiala

Alavuden Kristillisdemokraattien vuosikokouksessa torstai-iltana poliittisen tilannekatsauksen piti puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala. Hän korosti sitä miten tärkeätä puolueen on ylläpitää arvojaan tässä muuttuvassa maailmassa. Vertauksen vuoksi hän kertoi millaisen nousun KD on tehnyt Ruotsissa.  – Emme ole vallanpitäjäpuolue, vaan yhteistyöntekijäpuolue. Silti meillä tulee olla oma selkäranka. Meillä on tärkeä rooli muistuttaa perinteisistä arvoista, joille on myöskin tilausta.

Ruotsalaa ihmetyttää myös nykyisen sisäministeri Ohisalon kanta kannabiksen käytön laillistamiseen. Kyseessä on kuitenkin myös poliisin esivalta. Päivi Räsänen oli sisäministerinä toimiessaan täysin eri linjoilla ja tällöin Ruotsala työskenteli Päivin sisäministeriössä. Nytkin Räsänen on jyrähtänyt aiheesta. Toinen asia, mikä Ruotsalaa mietitytti, on syntyvyyden laskeminen alemmalle tasolle kuin nälkävuosina. Tämä aiheuttaa ongelmia hyvin monille eri tahoille yhteiskunnassamme. Nykyisin ilmastonmuutos on suurempi puheenaihe kuin väestökehitys, ihmettelee Ruotsala. Ilmapiiri on muuttunut perhevastaisemmaksi ja moni kokee painetta lastensaamisesta. Yhtälailla valtiovallan tuella ollaan väestönkehitys saatu käännettyä nousuun esimerkiksi Virossa ja Tanskassa.

Ruotsala ynnäsi puolueen vahvuuksia, kuten että sillä on luotettavimmaksi tituleerattu puheenjohtaja Sari Essayah. – Myöskin eduskunta- ja eurovaalit menivät alueellamme erinomaisesti. Nykyään äänestäjät vaihtavat puoluetta entistä herkemmin, joten se on myöskin meille mahdollisuus, koska ihmiset menettävät luottamustaan perinteisiin puolueisiin.

Alavuden paikallisosaston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pentti Ahopelto ja varapuheenjohtajaksi Seija Taipalus. Sihteerinä jatkaa Marianne Mäkelä. Muut johtokunnan jäsenet ovat Tytti Ahopelto, Asseri Kuusisto ja Johanna Yli-Kaatiala.

 

JULKILAUSUMA

31.10.2019

Nuorisotyön kehittäminen

Alavuden Kristillisdemokraattien vuosikokous esittää julkilausumassaan nuorisovaltuuston vastuun lisäämistä nuoria koskevien asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. Kristillisdemokraattien paikallisosasto ehdottaa, että kaupungin vapaita ja vapautuvia tiloja voitaisiin käyttää nuorison ohjattuun pajatoimintaan, jossa voisi korjata polkupyöriä ja mopoja. Vastuuohjaajan lisäksi toiminnassa käytettäisiin vapaaehtoisia ohjaajia. Nuorisovaltuuston jäsenet voisivat olla mukana suunnittelemassa toimintaa.

Kaupungintalon tulevaisuus

Alavuden Kristillisdemokraattien vuosikokous esittää julkilausumassaan yksimielisesti Alavuden kaupungintalon purkamista ja tilalle uutta monitoimitaloa. Talon suunnittelussa tulisi huomioda erityisryhmät, kuten liikunta- ja kuulorajoitteiset. Tiloihin esitetään monikäyttöistä auditoriota, jossa voidaan järjestää kulttuuritapahtumia. Piha-alueen suunnittelussa tulisi huomioida uusi tori. Talon yläkerroksiin tulisi hyvin varusteltuja omistus- ja vuokra-asuntoja.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI