Alavuden valtuusto valitsi Liisa Heinämäen uudeksi kaupunginjohtajaksi

1
Alavuden kaupungintalo (Johanna Yli-Kaatiala/jpnews.fi)

Teksti ja kuvat: Johanna Yli-Kaatiala/J-Pnews

Alavuden kaupunginvaltuusto kokoontui 10. kesäkuuta päättämään muun muassa uuden kaupunginjohtajan valinnasta. Perusteellisen valmistelun jälkeen kaupungin johtoon valittiin kasvatustieteiden sekä yhteiskuntatieteiden tohtori Liisa Heinämäki.

Alunperin virkaa haki kaksikymmentä yksi ehdokasta. Kaupunki perusti puheenjohtajistosta ja kahdesta virkamiehestä koostuneen valintatyöryhmän hoitamaan valintaprosessia. 

Haastatteluihin kutsuttiin kahdeksan hakijaa ja soveltuvuustesteihin valittiin neljä hakijaa. Tämän perusteella työryhmä suositteli kaupunginjohtajaksi Liisa Heinämäkeä, jonka valtuusto vahvisti maanantai-iltana.

Heinämäki on lähtöisin Alavuden Töysästä. Hän on tehnyt tehdä jo pitkän työuran sosiaali- ja terveyssektorilla sekä kunnallishallinnossa että valtiolla. Viimeisin työpaikka on TOIMI-hankkeen, eli perusturvan- ja toimeliaisuuden, projektipäällikkönä valtioneuvoston kansliassa.

Juha Viitasaari varalle

Varalle valittiin Soinin kunnanjohtaja, filosofian sekä valtiotieteiden maisteri, Juha Viitasaari. Alavuden nykyinen kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää jää eläkkeelle 1.2.2020. Liisa Heinämäki aloittaa virassaan loppuvuodesta.

Alavus valitsi uudeksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi Toni Juurakon (kesk). Entinen valtuuston puheenjohtaja Jari Kortesmäki (kok) siirtyy kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Viime vuoden tilinpäätös oli 386 000 euroa alijäämäinen. Siihen vaikuttivat muun muassa valitusten takia viivästyneet investoinnit. Kaupunginhallituksen väistyvä puheenjohtaja Lasse Anttila (kesk) esitti huolensa väkiluvun pienentymisestä ja samaan asiaan viittasi tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Niina Laitio (vihr) arviointikertomuksessaan. Hän korosti myöskin, että Alavudella on enemmän hyvää kuin huomataankaan.

Valtuusto päätti myöskin, että kaupunki antaa Alavuden Jäähalli -osakeyhtiölle enintään 130 000 euron lainoille omavelkaisen takauksen jäähallin jäänhoitokoneen ja valaistuksen uusimiseen. Lamput vaihdetaan ledeiksi, josta koituu myöskin säästöä pitkässä juoksussa. Perinteiset lamput ovat muun muassa pehmentäneet jään pintaa lämpösäteilyllään.

Alavuden Rantapuistossa palvelee kesäkioski päivittäin klo 12-18. (JY-K/jpnews.fi)

 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

1 KOMMENTTI

  1. Vai onkohan Liisa Heinämäki (os. Lahtinen) kuitenkin syntyjään Ähtärin Peränteeltä?

JÄTÄ KOMMENTTI