Alavuden valtuuston päätöksiä

0

Alavuden kaupunginvaltuuston päätöksiä 17.5.2021

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi osavuosikatsauksen. Se on alkuvuoden osalta talousarvioon nähden reilut 700 000 euroa ylijäämäinen, ja verotulojen kertymä on ennakoitua selvästi parempi.

Investointien osalta toteutumaa ei ole vielä ennättänyt täysimääräisesti kertyä, koska isot hankkeet ovat vielä suunnittelu- ja kilpailutusvaiheessa.

Valtuusto hyväksyi Alavuden Vuokra-asunnot Oy:lle lainan takauksen. Vastavakuudeksi kaupunki saa vähintään lainasummaa vastaavan kiinteistökiinnityksen. Lainasummalla Vuokra-asunnot toteuttaa huoneistoremontteja ja rakennusten korjauksia. Asunnot ovat varsin tiiviisti käytössä, ja siksi remontteja tehdään systemaattisesti vuokralaisten vaihtuessa.

Valtuustolle saatettiin tiedoksi kaavoituskatsaus. Kaavoja on vireillä ja valmistelussa useita. Asemakaavoista etenemässä ovat Lasipellon, Hemmingin alueen (Aseman puuterminaali-alue), Tuurin matkailupalvelualueen sekä Toppilan teollisuuspuiston asemakaavat. Töysän alueen järvien rantaosayleiskaavoitus etenee, ja sen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on asetettu nähtäville.

Kokouksen jälkeen kaupunginvaltuusto keskusteli iltakoulussaan kaupungin keskusta-alueen kehittämisestä. Kaupunki on hankkimassa kumppania, joka lähtisi laatimaan kokonaisvaltaista suunnitelmaa tulevien vuosien tilatarpeiden ja kaavoituskysymysten ratkaisemiseksi siten, että kaupunkikeskustan elinvoima voidaan turvata.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI