Alavus – kaupunki asukkaitaan varten

0
Alavuden kaupungintalo

ALAVUS UUDISTAA KAUPUNKISTRATEGIAA

”Alavus on asukkaitaan varten”

Alavuden kaupunkistrategia ja visio uudistuvat. Uudistuksen taustalla on halu korostaa asukkaiden merkitystä kaupungin toiminnassa, elinvoimassa ja kehityksessä. Alavus haluaa olla tulevaisuudessa yhä enemmän asukkaitaan varten. Ilman asukkaita ei ole työpaikkoja, palveluita eikä elämää.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alavuden kaupunki on selvittänyt asukkaiden mielikuvia ja mielipiteitä kotipaikkakunnastaan. Helmikuusta kesäkuuhun käynnissä olleen Kerro Liisalle – kampanjan aikana lähes 400 asukasta, kesäasukasta ja matkailijaa kertoi, mikä Alavudella on parasta. Vastauksissa esille tulivat luonto ja ympäristö, turvallisuus, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä yhteisöllisyys ja ihmisten ystävällisyys.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisäksi Taloustutkimus Oy haastatteli kesän 2020 aikana yhteensä 150 alavutelaista ja 50 Alavuden vapaa-ajan asukasta asukaskokemuksien selvittämiseksi. Molemmissa kyselyissä kokonaistyytyväisyys oli hyvä. Keskeisten tulosten perusteella vakituisista asukkaista suurin osa koki voivansa hyvin Alavudella ja koki asuinympäristön olevan sekä viihtyisä että hyvä paikka lapsille ja nuorille kasvaa. Myös vapaa-ajan asukkaat kertoivat voivansa hyvin ja saavansa kaikki tarvitsemansa palvelut viettäessään aikaa Alavudella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asukkaiden hyvinvointi heijastuu suoraan yrityksiin ja yhteisöihin. Elinvoimaisessa ja kehittyvässä kaupungissa sekä asukkaat, yritykset että yhteisöt menestyvät.
”Päättäjien kanssa on pohdittu, että nyt on aika nostaa asukkaat Alavuden kaupunkistrategian keskiöön. Asukkaiden myötä yrityksillä on työvoimaa ja toimintaa, kaupunki palvelee asukkaitaan ja toteuttaa näin perustehtäväänsä. Toistuvasti kuulen, että asiat ovat Alavudella hyvin, mutta sitä ei aina huomata. Nyt kiinnitämme huomiomme siihen”, toteaa kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki.
Kaupunkistrategian uudistus käsitellään maanantaina 9.11. kaupunginhallituksessa.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan strategian uudistuksesta ja tarkemmasta sisällöstä Fasadiin perjantaina 6.11. klo 13.00.

 

JÄTÄ KOMMENTTI