Apetit herne-maissi-paprikapakkauksesta löytyi hiiri!

0
Vuosittain Suomessa kuolee keskimäärin 50 ja loukkaantuu noin 600 jalankulkijaa.Yli puolet näistä onnettomuuksista tapahtuu vuoden pimeimpänä aikana loka-tammikuussa. Valtaosassa tapauksista jalankulkija on liikkunut ilman heijastinta. Liikennevahinkojen tutkijalautakuntien arvion mukaan heijastimen käyttö olisi todennäköisesti tai mahdollisesti pelastanut lähes puolet pimeällä ja hämärällä kuolleista jalankulkijoista.
Heijastin on yhtä tarpeellinen taajamissa kuin taajamien ulkopuolellakin. Kevyen liikenteen onnettomuusriski on pimeällä kaksi kertaa suurempi kuin valoisana aikana. Kuolemanriski ilman heijastinta pimeässä kulkevalla jalankulkijalla on jopa kymmenkertainen verrattuna heijastinta käyttävään.
Suomessa on vuosien saatossa jaettu satojatuhansia heijastimia. Silti selvitysten mukaan vain vajaa kolmannes jalankulkijoista on varustautunut asianmukaisella heijastimella. Valtaosa valtakunnan tuhansista heijastimista on toimettomina kotien kaapeissa ja laatikoissa. Siellä ne eivät pelasta yhtään ihmishenkeä.
Usein vanhemmat huolehtivat lapsiensa heijastimista mutta jättävät sen kiinnittämättä omaan takkiinsa.
Jokainen autoilija on joskus kohdannut ”pimeän” jalankulkijan. Jokainen autoilija on joskus myös jalankulkija – usein ilman heijastinta. Tummiin vaatteisiin pukeutunutta tien vieressä kävelevää jalankulkijaa on pimeällä lähes mahdoton erottaa ennen kohtaamista; etenkin jos vastaan tulee toinen auto. Tilanne on täysin toinen heijastinta käytettäessä. Jalankulkija ei varsinaisesti näy yhtään paremmin, mutta autoilija havaitsee heijastimen useita kymmeniä, jopa satoja metrejä ennen kohtaamista.
Syksy on saapunut ja illat pimentyneet; nyt on oikea aika laittaa heijastin heilumaan!

herne-maissi-paprikapakkaus

Apetit vetää erän herne-maissi-paprikapakasteita pois myynnistä.

Takaisin vedettävä tuote-erä vastaa päivän tuotantoa eli reilua 80 000 pussia.

Apetit pyytää kuluttajia hävittämään 200 gramman kokoisen pussin tai palauttamaan tyhjän pakkauksen, jonka parasta ennen -päiväys on 24.8.2010.

Tuotteita on ollut myynnissä helmikuun lopusta lähtien muun muassa S-ryhmän, Euromarketin, Valintatalon, Siwan, Stockmannin ja Lidlin myymälöissä.

Apetit Pakasteen laatupäällikön Maritta Pyysalon mukaan parin sentin mittainen hiirenpoikanen on todennäköisesti joutunut pussiin kotimaisten herneiden mukana.

Pakastepussien maissit ovat peräisin Unkarista ja paprikat Turkista ja Portugalista.

Hän ei muista törmänneensä vastaavaan aiemmin. Elintarviketurvallisuusviraston mukaan pelloilta kerättyjen raaka-aineiden joukosta löytyy ikäviä yllätyksiä muutaman kerran vuodessa.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI