Apteekista löytyy neuvoja ja apua

0
Arvonta apteekissa. oik proviisori Anni Kuosa

Soinin Apteekki on valmistautunut tulevaan influessaan monipuolisesti. Vaikka epidemia ei ole vielä alkanut, kausi-influenssaa on kuitenkin eri puolilla Suomea. Paras suoja on rokote. On kuitenkin hyvä tietää seuraavaa:

Soinin apteekkari Satu Rantakangas antaa tärkeitä ohjeita flunssan ehkäisemiseksi ja helpottamiseksi. – Influessa aiheuttaa terveillekin ihmisille pitkää sairastamista ja jälkitauteja.  Riskiryhmään kuuluvat lapset, vanhukset ja pitkäaikaisista sairauksista kärsivät. Rokotteen suoja alkaa vasta parin viikon kuluttua rokotuksesta, joten rokote kannnattaa ottaa marras- joulukuussa.

Tyypillisiä oireita ovat äkillinen kova kuume, lihaskivut ja vähitellen paheneva yskä. Hyviä keinoja ehkäistä influessaa ovat käsien saippuapesu, etenkin ennen ruokailua. Jos kuitenkin oireilee on lepo ja lämmin juoma hyvä hoitomuoto. Hoitoa auttaa myös vitamiinit, kuten C-vitamiini ja sinkki. Tukkoiseen nenään on saatavilla monenlaisia sumutteita. Kurkkukipua voi lievittää useilla erilaisilla imeskelytableteilla ja sumutteilla. Särkylääkkeet ohjeiden mukaisesti lievittävät myös.

Apteekki auttaa ja neuvoo! Toteavat Satu Rantakangas ja proviisori Anni Kuosa ja muu osaava henkilökunta.

Soini Apteekissa suoritetussa arvonnassa maanataina 26. marraskuuta palautettiin 276 kuponkia ja onni suosi seuraavia henkilöitä:

Orvokki Keisala, Aune Salmela, Eija Ylä-Mikkola, Nicolas Koivisto ja Katri Mäkipelto. ONNEA!

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI