Apteekkiin yöllä yrittänyt ryhtyi bensavarkaaksi – jätti ”käyntikortin” poliisille

0

Olisiko seuraavassa viime yön tapahtumassa ollut kyseessä tiettyjen lääkeaineiden tarve tai niiden puute?

Ilmajoen Koskenkorvan apteekkiin yritettiin murtautua perjantain ja lauantain välisenä yönä ikkuna rikkomalla. Teko jäi kuitenkin yritysasteelle ja tekijä poistui paikalta pienellä henkilöautolla.

 

Lauantaiaamuna Pohjanmaan poliisi sai ilmoituksen, että Kurikan Jurvassa Koskenkorvantiellä oli murtauduttu autotalliin ja varastettu bensakanisteri. Tekijältä oli kaikessa kiireessä unohtunut tekopaikan läheisyyteen auton hattuhylly. Renkaanjälkien perusteella kysymyksessä oli ilmeisesti pienehkö henkilöauto.

Auton hattuhylly paljasti poliisille tutun tekijän

Poliisipartiolla oli omat epäilyksensä rikoksentekijästä. Poliisipartio menikin epäillyn kotiosoitteeseen tarkistaakseen, että onko epäillyn käytössä oleva pieni henkilöauto paikalla. Partio totesi, että auto on parkkipaikalla, mutta ilman hattuhyllyä. Epäilty tavattiin asunnoltaan ja hän myönsi välittömästi syyllisyytensä rikoksiin.

Epäilty kertoi, että hänen autostaan oli loppunut bensa Koskenkorvan apteekilta palatessa ja hän oli murtautunut autotalliin polttoainetta löytääkseen. Nostaessaan bensakanisteria autoon, oli auton hattuhylly sitten pudonnut tapahtumapaikalle.

Poliisipartion tehokkaan toiminnan ansiosta ja epäillyn hienoisella avustuksella rikokset selvisivät nopeasti ja asian esitutkinta on nyt viimeistä silausta vaille valmis. 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI