Attendon hoivakodille Lappajärvellä 100 000 euron uhkasakko henkilökuntavajeen vuoksi

0

Aluehallintoviraston mukaan Attendolla on viikko aikaa huolehtia siitä, että kehitysvammaisille tarkoitetussa yksikössä on riittävästi henkilöstöä.

Attendon hoivakoti Mistelille Lappajärvellä on asetettu 100 000 euron uhkasakko. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa hoivakodin huolehtimaan viikon sisällä siitä, että Joelinkodin toimintayksikössä on riittävä määrä henkilöstöä.

Yksikössä on kehitysvammaisille kymmenen asiakaspaikkaa tehostetussa palveluasumisessa ja viisi asiakaspaikkaa palveluasumisessa. Aluehallintoviraston mukaan aamu- ja iltavuorossa olisi pitänyt olla kolme koulutettua hoitohenkilöä, jotta asiakkaiden oikeus turvalliseen ja laadukkaaseen sosiaalihuollon palveluun toteutuu.

Valvontaviranomaisen saamien tietojen mukaan näin ei ole kuitenkaan ollut. Ylitarkastaja Päivi Ahvenus AVIsta kertoo, että työvuorosuunnitelmassa oli vuoroja, jolloin töissä olisi ollut vain yksi henkilö.

Asia tuli aluehallintoviraston tietoon 4.7., ja sen käsittelyn yhteydessä yksiköstä on tullut esille myös useita muita epäkohtia, joiden valvonta jatkuu edelleen. Ahvenuksen mukaan puutteita on muun muassa lääkehuollossa, vastuuhenkilöä ei ole ollut paikan päällä, ja selvitykset ovat olleet ristiriitaisia.

Attendo Hoivakoti Misteli Oy:n tulee toimittaa aluehallintovirastoon selvitys Joelinkodin henkilöstötilanteesta viimeistään 19.7.2019.

Lähde: YLE.fi


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI