Attendon rakennuttama hoivakoti Alavudella on nyt Pihlajakallio – toimintaa jatkaa Pihlajalinna Terveys

0
Attendon tehostetun palveluasumisen yksikkö aloitti toimintansa tammikuun alussa Alavudella. Jo helmikuussa vastuu toiminnasta siirtyi väliaikaisesti Kuusiolinnan Terveydelle ja 31.5. myös virallisesti. Samalla talon nimi on vaihtunut Pihlajakallioksi.

Teksti: Jouko Siirilä/J-Pnews
Kuva: Johanna Yli-Kaatiala/J-Pnews

Länsi-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 31.5.2019 Kuusiolinna Terveydelle toimiluvan vuoden alussa Alavuden keskustassa toimintansa aloittaneeseen Attendon hoivakotiin. Samalla sen nimi vaihtuu ja tulee jatkossa olemaan Pihlajakallio.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto keskeytti 8.2.2019 antamallaan päätöksellä Alavudella juuri toimintansa aloittaneen yksityisen tehostetun palveluasumisen yksikön Attendo Pelimannin toiminnan. 

Alueen sote-palvelut tuottava Kuusiolinna Terveys, Attendo ja Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä (KuusSoTe) sopivat helmikuussa päätöksen tultua, että Attendo Pelimannin toiminta siirtyy Kuusiolinna Terveydelle. 

Kuusiolinna Terveys alkoi välittömästi hakea hoivakotiin toimilupaa. Toimiluvan myöntämiseen saakka toiminnan johtamisesta vastasi KuusSote. 

Hoivatoiminnan siirtyminen Kuusiolinna Terveydelle ja hoivakodin nimen vaihtuminen Pihlajakallioksi eivät vaikuta millään tavalla asukkaiden arkeen tai heidän maksuihinsa. Henkilöstö- ja potilastietojärjestelmien siirtäminen Kuusiolinna Terveydelle alkaa heti.

Henkilöstö siirtyy keittiötyöntekijää lukuun ottamatta liikkeenluovutuksessa Kuusiolinna Terveydelle, joten hoivakodissa jatkaa tuttu henkilökunta. Pihlajakallion asukkaat saavat jatkossakin ruokansa hoivakodin omasta keittiöstä. Attendo vastaa ruokahuollosta ja se jää myös hallinnoimaan asukkaiden vuokrasopimuksia.

Pihlajakallion palveluvastaavana aloittaa Johanna Haapa-aho. Henkilökunnan koko vahvuus talossa on tällä hetkellä 45. 


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI