Auton rekisteriote muuttuu sähköiseksi – paperiset versiot siirtyvät historiaan!

0
Poliisin järjestelmien kehittyessä myös rekisteriotekäytäntö uudistuu
Marraskuun puolivälin jälkeen autoilijan ei tarvitse enää säilyttää autossa rekisteriotteen teknistä osaa. Myös kotona säilytetty rekisteriotteen ilmoitusosa käy jatkossa tarpeettomaksi, kun rekisteröinnin voi hoitaa sähköisesti.

Auton hansikaslokerossa ei tarvitse enää säilyttää poliisia varten rekisteriotteen teknistä osaa.

– Auton pysäyttäessään poliisi näkee jo nyt omista järjestelmistään ajoneuvon tiedot, joten paperinen rekisteröintitodistus on käynyt turhaksi, kehityspäällikkö Esa Aaltonen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista perustelee lakiuudistusta.

Rekisteröintitodistuksen teknistä osaa ei kuitenkaan kannata viskata roskiin. Sitä tarvitaan edelleen, jos lähtee autolla tai moottoripyörällä ulkomaille.

Jos tekninen osa katoaa, saa jatkossa maksutta uuden tilaamalla sen Trafin nettisivuilta.

Rekisteröinnin voi hoitaa jatkossakin henkilökohtaisesti paikan päällä

Rekisteröintipalvelujen meno nettiin ei kuitenkaan estä hoitamasta niitä jatkossakin entiseen tapaan.

Kehityspäällikkö Esa Aaltonen sanoo, että vaikka nuoremmat käyttävät mielellään sähköisiä palveluja niin monella iäkkäämmällä ei välttämättä ole nettiyhteyttä ja asiat halutaan hoitaa paikan päällä. Tämä onnistuu siis jatkossakin.

Lakiuudistus ei edellytä ajoneuvon omistajalta mitään erillisiä toimia. Se vain antaa mahdollisuuden hoitaa rekisteröintiasiat myös netissä, vaikka omalta kotisohvalta ja muulloinkin kuin virka-aikoina.

Trafin verkkosivuilla ajoneuvojen omistajat ja haltijat voivat jatkossa käydä tarkistamassa menopeliensä tiedot. Sieltä näkyy esimerkiksi se, milloin auto pitää seuraavan kerran katsastaa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI