Biokaasua ja biokaasutusta – seminaari Alajärvellä

0
Bioenergia-asiantuntijuuden kehittäminen työelämälähtöisesti -hanke järjestää ”Biokaasua ja biokaasutusta” -seminaarin 8.8.2012 klo 12 alkaen Alajärvellä Järviseudun ammatti-instituutilla.

Etelä-Pohjanmaalla maaseudulla on merkittävä asema, joten potentiaalista biokaasun raaka-ainetta on maakunnassa runsaasti saatavilla. Arviolta kolmannes Suomen kotieläintalouden ja kasvinviljelyn tuotantomääristä on Etelä-Pohjanmaalla ja maakunnan lähialueilla. Biokaasun tuotanto joko sellaisenaan yhdistettyyn lämmön- ja sähköntuotantoon (CHP) tai puhdistettuna edelleen metaanipitoisuudeltaan liikenne-käyttöön soveltuvaksi polttoaineeksi mahdollistaisi uusia kilpailukykyisiä ansio-mahdollisuuksia myös eteläpohjalaisille toimijoille.

SeAMK:n hallinnoima Bioenergia-asiantuntijuuden kehittäminen työelämälähtöisesti -hanke järjestää ”Biokaasua ja biokaasutusta” -seminaarin 8.8.2012 klo 12 alkaen Alajärvellä Järviseudun ammatti-instituutilla. Seminaarissa kerrotaan mm. biokaasu-laitoksen ympäristöluvista sekä alasta sijoittajan silmin. Puhujina asiantuntijoita Pöyry Oy:ltä, sijoituspalveluyritys Taaleritehdas Oy:lta, Suomen ympäristökeskuksesta sekä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta.

JÄTÄ KOMMENTTI