Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Reijo Hongisto ja varapuheenjohtaja Kari Kulmala mukana Sinisten maaseutuohjelman teossa

0
Kansanedustaja Reijo Hongisto

Sinisten maaseutuohjelma julkaistu: Lähellä tuotettu ja lähellä kulutettu on paras malli – Vähemmän lannoitteita, enemmän luomua.

Kansanedustaja Hongiston mielestä Siniset on metsästäjien puolue, joka haluaa jämäkkyyttä suomalaiseen suurpetopolitiikkaan

Valtakunnan huoltovarmuus edellyttää vahvaa kotimaista ruoantuotantoa, jota on tarvittaessa tuettava kansallisesti. Siniset on valmiita nostamaan kansallisen tuen määrää maataloudelle. Brysselin kautta kiertävät eurot menettävät arvoaan paluumatkallaan.

– Sinisten maaseutuohjelman keskeinen tavoite on suomalaisen ruoantuotannon pitäminen vähintään nykyisellä tasollaan. Tavoitteena tulee olla, että kotimaisen ruoan osuus lautasilla kasvaa, sanoo puolueensa maaseutuohjelman tekoon osallistunut kansanedustaja ja eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Kari Kulmala.

– Lisäksi korostamme läheisyysperiaatetta. Tuotetaan lähellä ja kulutetaan lähellä. Mielestämme lähiruoan osuutta tulisi lisätä myös julkisissa hankinnoissa.

Savo-Karjalassa asuva Kulmala on vannoutunut luomuviljelyn kannattaja. Savo-Karjalassa on suhteessa eniten luomuviljelyä Suomessa.

– Siniset haluaa puolueena panostaa luomutuotantoon ja tuotantoeläinten hyvinvointiin. Haluamme vähentää lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden käyttöä, Kulmala täsmentää ohjelman tavoitteita.

 

Siniset puolustaa metsästystä ja arvostaa jokamiehenoikeuksia – Jämäkkyyttä suomalaiseen suurpetopolitiikkaan

– Siniset on metsästäjien puolue. Suomessa on metsästetty iät ja ajat. On pidettävä huoli siitä, että metsästyskulttuuri säilyy vahvana, korostaa pohjalaiskansanedustaja ja eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Reijo Hongisto, joka myös osallistui maaseutuohjelman tekoon.

– Metsästys on suomalaisille enemmän kuin harrastus. Se on niin riistankannan hoitoa kuin ylisukupolvista ja yhteisöllistä toimintaa.

Siniset linjaa ohjelmassaan, että suomalaisille pitää palauttaa EU:lta valtaa päättää suurpetopolitiikastaan.

– Se ei käy, että Brysselistä ilmoitetaan, kuinka monta sutta tai karhua saa kaataa minäkin vuonna. Sitä ei voida tietää Belgiassa paremmin kuin Suomessa. Siksi haluamme enemmän kansallista päätäntävaltaa esimerkiksi karhu- ja susikannoista, Hongisto paaluttaa.

– Olemme ainut puolue valtakunnassa jolla on linjaus suurpetopolitiikasta. Sudet ja karhut kuuluvat luontoon, mutta niiden suojelu ei saa johtaa siihen, että lasten ei voi antaa kävellä vaikka kaverilleen kylään. Pedot eivät kuulu takapihoille, muistuttaa Hongisto.

JÄTÄ KOMMENTTI