Eläkeläisille päivitystä muistista

0
Soinin Eläkeyhdistyksen jäsenet saivat päivitystä muistihuollosta

Soinin Eläkeläisten kuukausitapaamisessa viime maanantaina saivat paikkakunnan jäsenet tietoa muistihuollosta. Kuusiolinnan geriatri- ja muistipalveluiden palveluohjaaja Hilkka Palomäki antoi päivitettyä tietoa ennaltaehkäisystä ja erinomaisia neuvoja aiheesta.

Palveluohjaaja Hilkka Palomäki, Kuusiolinnan Terveys

”Pidä huolta muististasi!” näillä ohjeilla aloitti Hilkka Palomäki esityksensä. Kuulijoille tulivat  seuraavat teesit tutuiksi:

  • Sykettä nostava liikunta tavaksi
  • Viina ja tupakka pois
  • Marjat, hedelmät, kasvikset ja kala aterioille useammin
  • Nuku hyvin ja riittävästi
  • Älä stressaa ja käytä aivojasi

Vaikka korkeaan ikään, sukupuoleen ja lähisuvussa esiintyvään muistisairauteen ei voida kovinkaan paljon vaikuttaa, voidaan niitä kuitenkin aktiivisesti treenata. ”Oppia ikä kaikki” sääntö sopii myös tähän päiväänkin. Korkea verenpainne ja kokonaiskolesterolin hoito on tärkeää, sekä oikea ruokavalio yhdistettynä riittävään liikuntaan ovat enneltaehkäisyn kulmakivet. Myös painoindeksin tarkkailu ja painon pudottaminen auttavat. Muista että ystävät voivat auttaa ja auta myös heitä. Aktivoi aivojasi, siihen löytyy keinoja ja haasteita paljon. Opettele uusia asioita, niitäkin löytyy varnasti läheltäsi. Siis meille kailille on tärkeää jossain vaiheessa elämää pitää huolta aivoterveydestä.

Esityksen aikana ja sen jälkeen syntyi vilkasta keskustelua aiheesta.

Tallenna

Tallenna

JÄTÄ KOMMENTTI