Eläkeliitto juhli Soinissa

0
EL:n Soinin yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Turpela ja kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi

Soinin kunnantalolla vietettiin viime keskiviikkona Eläkeliiton 50-vuotisjuhlaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Turpela totesi tilaisuudessa seuraavaa: – Tänään vietämme etujärjestömme Eläkeliiton 50-vuotis juhlaa. Eläkeliiton nykyinen puheenjohtaja Raimo Ikonen kertoo. ”Puoli vuosisataa perustamisensa jälkeen Eläkeliitto on kasvanut eläkeläisten etujärjestöksi, jonka ääni kuuluu ja sitä myös arvostetaan. Liittoon kuuluu 20 piiriä ja niihin 400 yhdistystä ja noin 125 000 jäsentä ympäri maata. Piirit ja yhdistykset juhlivat Eläkeliittoa lukuisin tapahtumin pitkin vuotta.” ”Yhdistysten aktiivisen harrastustoiminnan lisäksi meille on tärkeää huolehtia heikoimmista: niistä, jotka eivät enää itse jaksa tai pysty osallistumaan harrastuksiin tai muuhun toimintaan.”

Osanottajille tarjottiin kahvia ja juhlakakkua

Pohjanmaan piiriä, piiriin kuuluu 32 yhdistystä. Piirin jäsenmäärä oli 31.1.2020 oli 18833. Soinin yhdistyksen jäsenmäärä tammikuun lopussa oli 285.

– Toteutumassa ja ensi kesän aikana Soinin Sisun rakentamana, kuntoportaat ja alamäki luistelurata Vuorenmaan laskettelukeskuksen alueelle. Kiitos näistä liikuntamahdollisuuksista ja aktiivisesta liikuttamisesta Soinin kunnalle, kunnan aktiiviselle liikuntasihteerille Janne Kujalalle sekä monille vapaaehtoisille kuntalaisille.  Tämän vuoden marraskuussa järjestämme piirin syyskokouksen, joka on pienelle yhdistykselle melkoinen haaste.

Juhlan osanottajia

– Toivottavasti tulevaisuudessakin eläkkeelle jäävä henkilö voi yhtyä Tove Janssonilta lainaamaani sitaattiin ” Kun ihminen elää tarpeeksi vanhaksi, hän saa kaikessa rauhassa tehdä juuri mitä haluaa.”

– Toivotan vielä tervetulleeksi kunnanjohtaja Johanna Rannanjärven ja valtuuston puheenjohtajan Mikko Källin, jotka seuraavaksi käyttävät puheenvuoron. Kiitos, että pääsitte tulemaan, klo 14 liitymme netin kautta Finlandiatalolla vietettävään pääjuhlaan.

Kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi toi kunnan lahjana Soinin eläkeyhdistyksen jäsenille ilmaisen kuntosalin käyttö-oikeuden sysksystä eteenpäin kaksi kertaa viikossa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI