”Elokuvateatteri-idea” poiki rahaa Alavudelle

0
Suomen Elokuvasäätiö on myöntänyt Alavuden kaupungille yli 100 000 euron avustuksen, jolla voidaan tehdä Alavuden keskustaan tyhjilleen jääneen entisen S-marketin tiloihin nykyaikainen digitaalinen 3D-elokuvateatteri.

Hankkeessa on mukana rahoineen myös Alavuden kaupunki, joka panostaa osaltaan nykyaikaisen elokuvatetterin toteutukseen yli 100 000 euroa.

Alavudelle kaupungin ydinkeskustan  ”näivettyminen” on ollut vaikea asia jo monia vuosia.

Entisestä Töysän Tuurista on tullut nyt kuntaliitoksen myötä osa uutta isompaa Alavuden kaupunkia, eikä sen aikanaan aloittama kaupungin ydinkeskustan kaupallisten palvelujen ”alasajo” enää kirvele niin suuresti. Mutta viimeisin iso asia oli kaiken muun menetetyn lisäksi, ydinkeskustan keskeiseltä paikalta etäämmälle isojen teiden risteykseen muuttaneen marketin lähtö.

Nyt noihin kaupungintalon kupeessa tyhjilleen jääneisiin tiloihin on ideoitu muun muassa nuorisotiloja ja 54-paikkainen elokuvateatteri, jonka on tarkoitus valmistua ensi-ilta näytökseen jo ensi syksynä.

Vastaavaan tilanteeseen jouduttaneen myös Alajärvellä, jossa Eepeen S-market on Alavuden tavoin siirtymässä ydinkeskustasta sen ulkopuolelle valmistumassa oleviin suurempiin ja väljempiin tiloihin. Alajärvellä ollaankin yrittäjien ja kaupungin toimesta suunnittelemassa ja rakentamassa ”pelastusrengasta”, joka toisi kaivatun avun eliminoimaan tulevaisuuden odotettua synkemmät näivettymis uhkakuvat.

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI