ELY| Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen työllisyyskatsaus elokuulta 2019

0

Työttömyydessä edelleen hidasta laskua. Elokuun lopussa Etelä-Pohjanmaalla oli 5229 työtöntä työnhakijaa ja koko Keski-Suomessa yhteensä 13 864 työtöntä työnhakijaa.

 

ETELÄ-POHJANMAA

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 5229 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 478 henkilöllä, eli 8,4 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 4,4 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 6,1 prosenttia. Lukema oli Manner-Suomen alhaisin yhdessä Pohjanmaan kanssa. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,9 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikilla muilla ELY-keskusalueilla paitsi Pirkanmaalla. Suhteellisesti eniten laskua oli Hämeessä, Etelä-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Etelä-Pohjanmaalla tilanne koheni valtaosissa kuntia. Alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä, Teuvalla ja Isojoella.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ E-P:n TYÖLLISYYSKATSAUS

KESKI-SUOMI

Keski-Suomessa oli elokuun lopussa yhteensä 13 864 työtöntä työnhakijaa. Se on 330 (-2,3 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 1 994 henkilöä vähemmän kuin kuukausi sitten.

Elokuun nostoja:

  • Työttömien työnhakijoiden kokonaismäärä jatkoi laskuaan, mutta lasku on hidasta.
  • Miesten työttömyys nousi vuoden takaiseen, naisilla menee selvästi paremmin.
  • Vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi vuoden takaiseen verrattuna.
  • Palkkatuella työllistettyjen määrä väheni, mutta työvoimakoulutus vetää hyvin.
  • Uusia avoimeksi ilmoitettuja työpaikkoja oli vähemmän kuin vuosi sitten.
  • Elokuussa 16 kuntaa saavutti alle kymmenen prosentin työttömyyden, kärkipaikkaa piti jälleen Luhanka.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,9 %. Keski-Suomessa vastaava luku oli 11,0 %. Luku on toiseksi korkein Pohjois-Karjalan (12,4 %) jälkeen.

Suhteellisesti eniten työttömyys laski Luhangassa (-36,0 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Saarijärvellä (12,5 %) ja vähiten Luhangassa (6,0 %).

Suhteellisesti eniten työttömyys laski alemmalla perusasteella (-13,0 %). Keskiasteen koulutusasteella, jossa työttömiä on lukumääräisesti eniten, työttömyys aleni -1,5 %. Työttömyys kasvoi eniten tutkijakoulutettujen parissa, jossa nousua tapahtui 11,3 %.

Työttömistä työnhakijoista oli elokuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 474, mikä on 157 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 550, mikä on 12 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ K-S:n TYÖLLISYYSKATSAUS

JÄTÄ KOMMENTTI