ELY | Nelostien vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit joudutaan vaihtamaan kiinteisiin

0
Vaihtuvanopeusmerkkien uudistamiseen ei löytynyt valtion kassasta rahaa. 4-tien "vanhat" merkit poistetaan ja ne korvataan nyt perinteisillä kiinteillä

(Keski-Suomi)

Vaihtuvat opasteet tiejaksoilla valtatie 4 Kirri – Äänekoski ja valtatie 9 Kanavuori – Hankasalmi ovat tulleet teknisen käyttöikänsä päähän, eikä niiden uusimiseen ole osoitettuna kireän taloustilanteen vuoksi erillisrahoitusta. Järjestelmät puretaan alkukesän 2018 aikana. ELY-keskus on arvioinut kiinteät nopeusrajoitukset muuttuvien merkkien tilalle tien leveyden, liikennemäärien ja liittymäolosuhteiden perusteella.

 

Kirrin ja Hirvaskankaan välillä valtatiellä 4 tulee jatkossa olemaan kiinteä ympärivuotinen nopeusrajoitus 80 km/t. Tällä tieosuudella liikennemäärä on kasvanut niin suureksi, ettei suurempaa rajoitusta pystytä käyttämään. Rajoitus on jo vaihtuvilla merkeillä ollut viime vuosina useimmiten 80 km/t. Nykyiset pistekohtaiset 60 km/t -rajoitukset jäävät ennalleen.

Hirvaskankaan pohjoispuolella olevalla ohituskaistaosuudella on kiinteä 100 km/t -rajoitus. Osuudella oleva keskikaide mahdollistaa nopeuden. Kirrin ja Tikkakosken välille tulee aikanaan ympärivuotinen 100 km/t -rajoitus uuden moottoritien myötä.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI