Empower modernisoi Fingridin Alajärven sähköaseman

0
Sähkölinjatyömaat ovat saaneet ja saamassa kokonaan uutta ja uudistettua Alajärven alueella miljoonilla euroilla ( jpnews.fi/ Ilkka Koskela)
Kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj ja Empower PN Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Alajärven sähköaseman uudistamisen kokonaistoteutuksesta. Alajärven sähköasema on sähkönsiirron merkittävä solmukohta, jonka kautta johdetaan Etelä- ja Pohjois-Suomen välinen sähkönsiirto.

– Alajärven sähköasema on yksi kantaverkon keskeisistä solmupisteistä. Nyt rakennettavalla uudella 400 kilovoltin kiskojärjestelmällä saavutetaan kantaverkon erinomainen käytettävyys ja käyttövarmuus. Rakentamisvaiheessa työturvallisuus on varmistettu ja siirtokeskeytysaikoja on minimoitu rakentamalla muun muassa 400 kilovoltin kytkinlaitos uuteen paikkaan nykyisen asema-alueen viereen, sanoo Fingridin varatoimitusjohtaja Kari Kuusela.

– Olemme tyytyväisiä voidessamme tukea Fingridin verkkoinvestointistrategian toteutusta tässä tärkeässä hankkeessa. Kauppa vahvistaa entisestään Empowerin asemaa yhtenä johtavista sähköasematoimijoista Suomessa, toteaa President Timo Kiiveri Empower PN Oy:stä.

Sähköaseman uudistus sisältää 400kV kytkinlaitoksen uusimisen, 110kV kytkinlaitoksen laajentamisen sekä uuden kytkinlaitosrakennuksen rakentamisen 400/110/20 kV –toisiojärjestelmineen. Lisäksi Empower purkaa käytöstä poistuvat järjestelmät.

Hankkeen rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2016 ja toteutus valmistuu kokonaisuudessaan lokakuussa 2017. Tammikuussa 2016 allekirjoitetun sopimuksen arvo on noin 7,5 miljoonaa euroa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI