Ennätys nopeusvalvontakamera välähti liki 800 kertaa – Ylistaron kirkon kohdalla yli 30 kertaa

0
(Liikennevirasto)

Nopeusvalvontamaraton päättyi – ylinopeuksia enemmän kuin viime vuonna!

Poliisin toteuttamassa 24 tunnin nopeusvalvontamaratonissa 22.8.–23.8. mitattiin ylinopeuksia enemmän kuin vastaavissa valvonnoissa edellisinä vuosina.

– Ylinopeustapaukset nousivat viime vuoden hieman yli 4 000 tapauksesta noin 5 500 tapaukseen vuorokauden aikana, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus asetti päälle kaikki käytössä olevat 120 automaattivalvontakameraa ja myös poliisiyksiköiden 22 siirrettävää valvonta-autoa olivat liikkeellä. Poliisi käytti tämän vuoden nopeusvalvontamaratoniin enemmän työaikaa ja valvontatunteja kuin edellisinä vuosina.

Valvontaa kohdennettiin erityisesti alueille, missä on sattunut onnettomuuksia ja käytetään runsaasti ylinopeuksia. Valvontaa suunnattiin myös kansalaisten poliisille antaman palautteen ja valvontapyyntöjen perusteella.

Valvontamaraton oli näkyvästi esillä tiedotusvälineissä. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Kari Onninen kertoo, ettei laaja tiedottaminen tai useiden valvontakameroiden sijaintitietojen kertominenkaan hillinneet kaikkien autoilijoiden kaasujalkaa.

– Jatkossakin merkittävä osa poliisin teemavalvonnasta tullaan tiedottamaan näkyvästi ennakkoon. Samalla kuitenkin tehdään valvonnan vaikuttavuuden tehostamiseksi ilman ennakkotiedotteita suoritettua valvontaa niin sanotun piilorikollisuuden paljastamiseksi, Onninen sanoo.

Pasterstein ja Onninen toivovatkin, että rauhallinen ja turvallinen ajotapa pidettäisiin mielessä syksyn sateissa ja tulevilla liukkailla keleillä.

KATSO TÄSTÄ maratononvalvonnan top 20 tolpat!

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI