Ensilumi levittäytyi Järvi-Pohjanmaalle – ajokelit huonot

0
Talvi kertoi tulostaan....joka vuosi se kuitenkin yllättää
Talvi kertoi tulostaan....joka vuosi se kuitenkin yllättää
Valkoinen lumi tuo valoa pimeään ja synkkään loppusyksyyn ja on selvin merkki talvikauden alkamisesta. Yksi historiamme lokaisin kuukausi kääntyy kohta marraskuuksi, joka monien mielestä onkin jo täysi talvikuukausi.

Pohjoiseen Lappiin on ensilumi saatu jo aikoja sitten syyskuulla ja pysyvä lumi lokakuun aikana. Useissa pohjoisen laksettelukeskuksista on jo täysi tohina päällä.

Jos lumi tuo kauneutta, valoa ja viihtyvyyttä, tuo se mukanaan joka vuosi paljon harmia ja ikäviäkin asioita.

Kun sankkaan lumentuloon lisätään talveen oleellisesti kuuluva kylmyys, huomattavan moni asia vaikeutuu normaalista. Talveen liittyviltä energia- yms. lisäkustannuksilta on useimman vaikea välttyä. Talviliikenteessä liikkuminen on huomattavan paljon erilaisempaa kuin kesäisissä keleissä.

Ajokeli huonot monin paikoin maata tälä hetkellä

Tiet voivat olla liukkaita lumi- tai räntäsateen vuoksi Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.Lämpötila on suuressa osassa maata nollan vaiheilla tai pakkasella. Meren yllä voi syntyä sakeitakin lumi- tai räntäkuuroja, jotka ajautuvat mereltä maalle.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI