Ensimmäinen, toinen ja 33. kerta – poliisi voimaton tapahäiriköiden kanssa!?

0

Kotimaisen pehmeän kriminaalipolitiikan tuotos ja lepsuilu ilmenee ns. rikosten uusijoiden vapautena toimia ”mielensä” mukaan tapauksesta toiseen. Osin lähinnä yhteiskunnalle  harmia, turhaa työtä ja kokonaiskuvassa huomattavia kustannuksia aiheuttavien holtittomuuksien lisäksi ilmassa leijuu jatkuvasti näiden ”toivottomien tapausten” välinpitämättömyys kanssaihmisiä kohtaan. Ohessa esimerkkinä Sisä-Suomen poliisin alkuviikolta raportoimia tapauksia.

 

33. kerta vuoden sisällä!

53-vuotias mies asioi Jyväskylän Kauppakadulla sijaitsevassa tavaratalossa keskiviikkona illalla noin kello puoli kymmenen aikoihin. Hän otti elintarvikeosastolla hyllystä salaattituotteen ja söi sen myymälässä. Tämän jälkeen mies kätki vaatteisiinsa toisen elintarvikepakkauksen, otti mukaansa kaksi laatikkoa olutta ja poistui kassalinjojen ohi maksamatta. Mies tuotiin kiinniotettuna poliisiasemalle. Kyseessä oli 33.kerta, kun mies on epäiltynä näpistysrikoksesta vuoden sisään.

 

15. kertaa luvatta liikenteessä – kuinka tämä voi olla mahdollista?

Viime yönä noin kello puoli kahden aikaan pysäytettiin Teivaalantiellä Tampereella liikennetarkastusta varten henkilöauto, joka oli rekisteritietojen mukaan liikennekäytöstä poistettu. Kuljettajaksi osoittautui ajo-oikeudeton 47-vuotias nainen. Kiinnijääminen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta oli 15. kerta vuoden sisään. Päihtyneen oloinen kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen. Hänet kuljetettiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyjen takia.

 

Kerran onnistuttuaan tekee sen toistekin….

Poliisi hälytettiin keskiviikkona iltapäivällä vähän ennen kello neljää Jyväskylän Ahjokadulla sijaitsevaan lastentarvikeliikkeeseen, jossa oli havaittu kaksi näpistelijää. Paikalla selvisi, että 28- ja 23-vuotiaat naiset olivat tulleet liikkeeseen ja kätkeneet vaatteisiinsa erilaisia myyntituotteita noin 235 euron arvosta. Naisten kauppareissua tutkitaan kahtena näpistyksenä. Molemmat naiset ovat olleet poliisin kanssa tekemisissä aiemminkin omaisuusrikosten tiimoilta.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI