Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät alueen yrityskummitoiminnan veturiksi

0
Suomen Yrityskummit ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ovat sopineet, että alueen yrityskummitoimintaa koordinoidaan 19.8.2013 alkaen Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimesta.

Yrityskummitoiminnan koordinaatiosta Etelä-Pohjanmaan alueella vastaa jatkossa omistajanvaihdosasiantuntija Sari Koskela (Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Alvar Aallon katu 3, Seinäjoki). Sari Koskela toteaa, että erityisesti yritysten ostajat kaipaavat lähes aina ulkopuolista näkemystä toiminnan kehittämiseen.

Yrityskummitoiminnan tavoitteena on yrittäjien auttaminen.

Yrityskummit ovat kokeneita yritysjohtajia ja elinkeinoelämän asiantuntijoita, jotka ovat lupautuneet antamaan osaamisensa yritysten kehittämiseen. Palvelu on yrittäjille maksutonta matkakuluja lukuun ottamatta ja yrityskummeille vapaaehtoista. Yrityskummitoiminta on ehdottoman luottamuksellista.

Yrityskummi sitoutuu pitämään salassa kaikki kummitoimintansa yhteydessä tietoonsa tulleet liike- ja ammattisalaisuudet.

Suomen Yrityskummit ry on koko maan kattava ja maakuntakohtaisesti organisoitu yhdistys. Yrityskummeja on tällä hetkellä yhteensä noin 1050 ja alueella 60. Maakuntakohtaisesta toiminnasta vastaa aluekummi. Vuonna 2012 yrityskummit auttoivat koko maassa noin 1200 yrittäjää. Aluekummi Seppo Paloheimo kertoo, että yrityskummitoiminta Suomessa on alkanut Asikkalassa vuonna 1994.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Minna Sillanpään mukaan alueellisella yhteistyöllä tuetaan käynnissä olevan ESR-hankkeen ”Omistajanvaihdoksesta kasvua ja jatkuvuutta yritystoimintaan” tavoitteiden toteutumista. Yrityskummitoiminnan kytkeminen mukaan omistajanvaihdoksiin sekä sukupolvenvaihdos- että yrityskauppatilanteissa, henkisessä valmistautumisessa, osaamisen siirron tukena ja kasvun aikaansaamisena ovat keskeiset päämäärät.

Yrittäjä voi hakea yrityskummia sivustolta www.yrityskummit.fi ja myös kummiksi voi hakeutua samalta sivustolta.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI